Flash News
Nën hetim për trafik k*kaine, SPAK sekuestron pasuritë e Princ Dobroshit dhe Olsi Syziut
Atentat në Memaliaj, qëllohet me breshëri arme avokati
Posta e mëngjesit/ Me 2 rreshta: Çfarë pati rëndësi dje në Shqipëri
Si e toleroi Ceno Klosi kompaninë e inceneratorëve, negociatat e dyshimta për miliona euro
Flet Abazoviç: Pse Mali i Zi votoi kundër Kosovës në KiE
Përtypja e çamçakëzit bëhet për ta freskuar gojën dhe për të pastruar dhëmbët pas konsumimit të ushqimit.
Pas përtypjes çamçakëzi këshillohet të hidhet, por ka raste që ne mund ta gëlltisim edhe aksidentalisht.
Gëlltitja pa dashje e çamçakëzit mund të duket e rrezikshme, por nuk në fakt është e dëmshme.
Nëse e gëlltitni çamçakëzin, është e vërtetë se trupi nuk mund ta tresë atë, por ai nuk qëndron në organizëm.
Çamçakëzi lëvizë pa problem përmes sistemit tretës dhe nxirret përmes jashtëqitjes.
Megjithatë, duhet të keni parasysh se vetëm përtypja e çamçakëzit, pa e gëlltitur atë, shpie në fryrje të barkut.
Kjo për shkak se çamçakëzët përmbajnë ëmbëlsues artificialë që me vështirësi absorbohen nga stomaku dhe kështu shkaktojnë dhimbje abdominale dhe fryrje barku.
Në doza të mëdha, kjo mund të shkaktojë edhe diarre kronike.