1920-a është frymëzim por edhe rikthim

Disa shfaqje kanë pasur mjaft ndikim në veshje për  meshkuj si “Peaky Blinders”. Antiket e klanit Shelby me siguri kanë ndihmuar që t’i përqendrojmë mendjet e të gjithëve në modën e meshkujve të viteve 1920, por, ndërsa i afrohemi njëqindvjetorit të atyre në gjendje të keqe, për të mos thënë ditët e Roaring, të gjitha shenjat janë se format dhe ekzagjerimi i asaj epoke janë duke bërë një rikthim në modën e burrave.

A kemi arritur në një cikël njëqind vjeçar, ku stilet e një shekulli më parë janë papritmas në kulmin e modës? Ndoshta jo mjaft, por një vlerësim i ri i modës së viteve 1920 po ndihet nga markat nga Neë York e deri në Napoli.

Cila është moda e burrave të viteve 1920?

“Epoka e Xhazit ishte hera e parë që burrat shtrënguan uniformat e tyre dhe filluan të argëtoheshin pak me ato që vishnin,” thotë Christopher Modoo, drejtori kreativ i “Kit Blake”. ”

Ajo që pamë në atë dekadë ishte lindja e veshjeve klasike të meshkujve. Kishte një ndjenjë moderniteti dhe sofistikimi në shoqërinë më të gjerë – nga Art Deco e deri tek teknologjia e re – e cila u shpreh në forma më të plota, shkurtimet paksa më të ekzagjeruara. Papioni i zi lindi si një version më i zbutur i kravatës zyrtare.

Por si mund të keni look-un eviteve 1920, sot?

Kostumi tre pjesësh.

Përdorimi i një jeleku i shoqëruar nga jëherë me xhaketë, ishte fiks një trend i lindur në ato vite.

Veshje e rastësishme

Ide të tjera: