Aleati i Bashës apel mazhorancës: Vetëm Gjykata Kushtetuese shkarkon presidentin, çdo veprim tjetër është grusht shteti

Kreu i Partisë Republikane, Fatmir Mediu e konsideron antikushtetuese dhe orientim drejt një grushti shteti çdo veprim që çon në shkarkimin e presidentit, nëse për të nuk vendos më parë Gjykata Kushtetuese.

Sipas Mediut, kushtetutshmërinë e aktit të Presidentit e gjykon vetëm Gjykata Kushtetuese dhe jo partia në qeveri parlament apo KQZ.

“Rama po çmend gjithe Rilindjen bashke me sojin e pushtet lepiresve, po cmend Institucionet qe ka kapur ne menyre antikushtetuese dhe deputetet qe ka emeruar apo zgjedhur ne bashkepunim me krimin.

Per ata qe jane te marre apo qe bejne sikur”
Kushtetutshmërinë e aktit të Presidentit e gjykon vetëm Gjykata Kushtetuese dhe jo partia në qeveri parlament apo KQZ.

Edhe kur parlamenti ndermer hapat per shkarkimin e Presidentit dhe voton per shkarkim e tij eshte Gjykata Kushtetuese qe vendos dhe jo Rama apo zedhensit e se keqes.

Cdo veprim tjeter eshte antikushtetues eshte grusht shteti qe Rama e ka filluar me shkaterrimin e Gjykates Kushtetuese.

Te ishte gjalle Dritero Agolli do bertiste fort
“Ne vendin tim ne vendin tend nje kryeminister I marre te tere i cmend”, shkruan Mediu.