Ambasada amerikane nuk e harron SPAK-un, as në festën e Pavarësisë së SHBA

Zv/ambasadorja e amerikane në Tiranë, Leyla Moses-Ones u shpreh se janë të lumtur me ecurinë e Reformës në Drejtësi. Në festën e 243 vjetorin e Pavarësisë së SHBA, para politikanëve të pranishëm, ajo sqaroi së shpejti, SPAK, BKH dhe gjykatat më të larta do të jenë gati.

“Ky ka qenë një vit i jashtëzakonshëm gurësh kilometrikë – lidhjet tona dypalëshe dhe shumëpalëshe ushtarake, të sigurisë dhe të zbatimit të ligjit janë më të ngushta se kurrë përmes investimeve si Baza Ajrore e Kuçovës; shkëmbimet tona akademike dhe kulturore po lulëzojnë; reformat e sektorit të drejtësisë janë duke ecur përpara me organet e pavarura të KLP dhe KLGJ të themeluara dhe duke punuar fort për  të ngritur SPAK, BKH dhe gjykatat më të larta; kemi shtuar përpjekjet për të forcuar median dhe për të ndërtuar shoqërinë civile dhe për të ndihmuar kushtet për një rritje të fortë ekonomike”, deklaroi Ones.