Anëtarja e parë e familjes mbretërore që do të votojë, Meghan Markle do të hyjë në histori

Në zgjedhjet amerikane të këtij viti, Dukesha e Sussex, Meghan Markle do të bëjë histori kur te votojë në nëntor, kur e gjithë Amerika do të vendose për t`i dhënë një mandat të dytë Trump ose të një president të ri.

Së fundmi, Meghan Markle iu bashkua Michelle Obama, Gabrielle Union, Alexandria Ocasio-Cortez, Hillary Clinton dhe 95 grave të tjera të fuqishme teksa flisnin për revistën “Marie Claire” për planet e tyre për të votuar në zgjedhjet e ardhshme.

“Unë e di se si është të kesh një zë, dhe gjithashtu se si është të ndjehesh pa zë,” tha 39-vjeçarja.  “Unë gjithashtu e di se kaq shumë burra dhe gra kanë rrezikuar jetën e tyre që ne të dëgjohemi. Dhe kjo mundësi, kjo e drejtë themelore, është në aftësinë tonë për të ushtruar të drejtën tonë për të votuar dhe për t’i bërë të gjithë zërat tanë të dëgjohen. “

Historikisht, mbretërit nuk votojnë në zgjedhje dhe zakonisht mbeten asnjanëse politikisht. Sidoqoftë, nuk ka asnjë ligj që e ndalon atë. Kështu që Meghan do të jetë anëtarja e parë e familjes mbretërore që do të ushtrojë publikisht të drejtën e tyre të votës.

Po, për ata që pyesin veten, Meghan ende konsiderohet pjesë e familjes mbretërore pavarësisht vendimit të saj dhe Princit Harry për t’u larguar. Megjithëse Meghan nuk zbuloi për kë po voton.