Avramopulos: Ballkani Perëndimor i përket Evropës, kemi interesat tona

Komisioneri Evropian për Emigrimin, Punët e Brendshme dhe Shtetësinë, Dimitris Avramopulos deklaroi se ai është i paduruar për fillimin e negociatave të Bashkimit Evropian me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Ai u kujtoi kolegëve se Ballkanit Perëndimor është një zonë që historikisht, politikisht dhe kulturalisht i përket Evropës.

“Është në interesin e të gjithë Evropës që ky rajon historikisht i ndjeshëm të jetë një model bashkëpunimi, paqeje, stabiliteti dhe zhvillimi në të ardhmen e afërt.

Unë pres që liderët e BE-së do të rishikojnë vendimin e tyre për të filluar bisedimet e pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë veriore. Por mbi të gjitha, shpresoj që i gjithë rajoni së shpejti të jetë pjesë e Bashkimit Evropian” , deklaroi Avramopulos.