Borchardt flet për zgjedhjet e parakohshme: BE ka një kusht të domosdoshëm që të mbahen

Ambasadori i OSBE-së në Shqipëri, Bernd Borchardt nuk e përjashton mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në Shqipëri, por ai e bën të qartë se BE-ja e shikon me një rëndësi të madhe që të kryhet reforma zgjedhore si fillim.

“Di që ka shumë spekulime për zgjedhje të parakohshme, por Shqipëria ka një Kushtetutë dhe sipas kësaj Kushtetute, zgjedhjet zhvillohen në vitin 2021, pra diçka më shumë se pas një viti e gjysmë. Ka mekanizma në kushtetutën e Shqipërisë për zgjedhje të parakohshme, por ky është një vendim politik, në të cilin unë, sigurisht, nuk kam zë.

Rekomandimet e forta të OSBE/ODIHR-i nga Këshilli i Evropës, janë që ndryshimi i sistemit zgjedhor të bëhet jo më vonë se një vit përpara zgjedhjeve.”, tha ambasadori i OSBE-së.