Flash News

Bota

Evropa duhet të përgatitet për 100,000 refugjatë ukrainas këtë dimër

Evropa duhet të përgatitet për 100,000 refugjatë ukrainas

Evropa duhet të përgatitet për të pranuar qindra mijëra refugjatë ukrainas këtë dimër, tha kreu i Këshillit Norvegjez të Refugjatëve (NRC) në një intervistë për Euronews.

"Është me të vërtetë një zgjedhje. Prandaj shumë njerëz po ikin vullnetarisht", tha Jan Egeland, Sekretari i Përgjithshëm i QKR-së.

"Evropa duhet të përgatitet për qindra mijëra refugjatë të rinj këtë dimër nga Norvegjia në veri në vendet e Evropës Jugore", shtoi ai.

Gati 7.9 milionë refugjatë janë larguar nga Ukraina që kur Rusia nisi luftën në shkurt.

Shumica dërrmuese kanë shkuar në vendet fqinje, Poloni, Hungari, Sllovaki, Rumani dhe Moldavi, por një numër i konsiderueshëm refugjatësh janë mirëpritur edhe në shtetet e tjera të Evropës.

 

Të fundit