Flash News

Bota

Kërkon më shumë prova, Zvicra nuk e miraton vaksinën e AstraZeneca

Kërkon më shumë prova, Zvicra nuk e miraton vaksinën e

Zvicra nuk ka i ka dhënë "dritë jeshile" vaksinës AstraZeneca. Përmes një deklaratë zyrtare Swissmedic, autoriteti që vendos për lejimin e barnave në Zvicër bëri me dije se kërkon më shumë studime dhe prova që kjo vaksinë është efikase, përpara se ta lejojë për përdorim.

Kërkon më shumë prova, Zvicra nuk e miraton vaksinën e

“Të dhënat që kemi në dispozicion nuk na lejojnë të marrim një vendim mbi përfitimet dhe rreziqet e vaksinës se AstraZeneca,” shkruhet në njoftimin e  Swissmedic.

Kujtojmë se vetëm disa ditë më parë, edhe kancelarja gjermane Merkel refuzoi të merrte vaksinën e prodhuar nga kjo kompani duke thënë se nuk ka dyshime tek siguria e saj. 

Kërkon më shumë prova, Zvicra nuk e miraton vaksinën e

Të fundit