COVID-19/ Londinezët të padisiplinuar, ‘pushtojnë’ parqet publike në fundjavë

Qytetarët e Londrës janë kritikuar nga autoritetet lokale pasi mijëra njerëz u raportuan se kishin dalë jashtë duke shijuar diellin e pranverës, pavarësisht paralajmërimeve për të qëndruar në shtëpi.

Të paktën një park i madh në kryeqytetin britanik u mbyll pasi Këshilli Vendor tha se më shumë se 3000 njerëz kishin shkuar atje të shtunën, me “shumë prej tyre” dukej se injoronin këshillat e qeverisë në vend për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Këshilli i Lambeth, që mbikëqyr Parkun Brockëell, tha se sjellja ishte e “e papranueshme” dhe se “veprimet e një pakice” do t`i detyronin ata të mbyllnin parkun të dielën, kur moti pritej të ishte edhe më i ngrohtë.

Ai shtoi: “Pavarësisht këshillave të qarta, mbi 3,000 njerëz kaluan sot në Parkun Brockëell, shumë prej tyre marin rreze dielli ose qëndrojnë në grupe të mëdha. Kjo është e papranueshme”. “Na vjen keq që na u desh të marrim këtë vendim. Kjo nuk do të ishte e nevojshme të ndodhte nëse njerëzit do të ndiqnin udhëzimet e qarta nga qeveria.

Ndërkohë, një numër departamentesh policie në qytet gjithashtu regjistruan raste të ngjashme të shpërndarjes së grupeve. Në Bromley, policia tha se më shumë se njëqind njerëz “duke u shoqëruar në grupe” ishin shpërndarë, ndërsa në Camden, njëqind persona të tjerë u shpërndanë nga Hill Primrose pasi u gjetën “me pikniqe të plota, ose duke bërë banjo dielli ose duke u argëtuar me miqtë./Euronews/