Dënohet me burg ish-ministri i Shëndetësisë në Kosovë

Ish ministri i Shëndetësisë në Kosovë, Ferid Agani, është dënuar me 2 vjet e gjashtë muaj burg ndërsa ish sekretari i përgjithshëm i kësaj Ministrie, Gani Shabani, me 2 vjet burg, pasi janë gjetur fajtorë për keqpërdorim të detyrës zyrtare në rastin e njohur si ‘Stentat’.

‘RTK’ raporton se Agani dhe Shabani, akuzoheshin në këtë rast për keqpërdorim të pozitës zyrtare.

Të akuzuar për ketë rast janë mbi 50 persona mirëpo me qëllim të optimalizimit të procedurës ishte veçuar procedura ndaj ish ministrit dhe ish sekretarit të Ministrisë së Shëndetësisë.

Ish ministri Agani dhe Gani Shabani akuzohen se kanë vepruar në kundërshtim më Ligjin për Prokurimin Publik dhe Udhëzimet Administrative të Ministrisë së Shëndetësisë,  duke lejuar pagesat për trajtimin e pacientëve jashtë institucioneve publike shëndetësore për periudhën 2011 -2015.