Flash News

Ditari i Maxhorancës

Miratohet vendimi për rritjen e pagave për policinë e burgjeve; përfitimi për vjetërsi dhe për gradat

Miratohet vendimi për rritjen e pagave për policinë e burgjeve;
Foto Ilustruese/ Polic i Burgjeve

Miratohet vendimi për rritjen e pagave për punonjësit e policisë së burgjeve. Lajmin është konfirmuar nga ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj.

Me vendimin e ri, punonjësve të burgut do t'iu paguhet transporti, qiraja e banesës kur lëvizin nga një qark në një tjetër dhe njehësimi gradave. Po ashtu, do të ketë shtesa për vjetërsi pune 1% për çdo vit shërbimi u deri në 25 vite.

Në këtë vendim përfshihet edhe trajtimi me ushqim pa pagesë për punonjësit trasnferohen ose komandohen jashtë vendbanimit mbi 36 km.

"Sapo miratuam në mbledhjen e Qeverisë një nga aktet më të rëndësishme në historinë e trajtimit financiar dhe logjistik të Policisë së Burgjeve. Krenare që arrijmë një rezultat të tillë në të mirë të punonjësve të sistemit penitenciar shqiptar. Detajet do t'i komunikoj me punonjësit e Policisë së Burgjeve dhe publikun në një komunikim në rrjete sociale!”, shkruan Gjonaj.

Përfitimet e VKM për procedurat e trajtimit financiar gjatë qëndrimit në punë të punojnë të policisë së burgjeve janë:

- Shtesa per vjetersi 1% per cdo vit sherbimi deri ne 25 vjet
- Garantimi i transportit nepermjet Perfitimit te kompensimit te udhetimit nga 36 km e siper . I cili vijon deri ne ndryshimin e vendbanimit te punonjesit te policise se burgjeve
- Pagesa per shpenzimet e qerase kur transferohet ose komandohet jashte vendbanimit te tij te perhershem ne largesi mbi 36 km
- Trajtimi me ushqim pa pagese per punonjesit trasnsferohen ose komandohet jashte vendbanimit mbi 36 km
- Paga per grade
- Vjetersia per sherbim hyn ne fuqi ne 2021″, thuhet në vendim.

Ditari politik

Të fundit