Flash News

Ditari i Opozitës

Bushati, ambasador në SHBA, Nesho: Do t’i shërbejë me besnikëri Ramës

Bushati, ambasador në SHBA, Nesho: Do t’i shërbejë me

Nënkryetari i Partisë së Lirisë, Agim Nesho, ka komentuar përzgjedhjen e kandidatit për ambasador të Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara, Ervin Bushatit.

Përmes një interviste në Panorama TV, Nesho u shpreh se nuk kishte asgjë kundër emrit dhe aftësive të tij, por sipas tij, ai do të jetë në atë pozicion për t’i shërbyer interesave të kryeministrit Edi Rama.

Sipas Neshos, Bushati do të njetë njëri prej ‘deleve’ të radhës së kryeministrit.

 “Sfidat e një ambasadori në SHBA janë shumë të mëdha, por vendimmarrja është e një personi, Edi Ramës. Jo se aftësitë e Ervin Bushatit nuk janë të duhurat, por do ti shërbejë me besnikëri Ramës. Ata nuk mund të ndajnë se çfarë është çështja kombëtare dhe interesat e një personi që përdor të gjitha mënyrat për të mbajtur pushtetin. Unë nuk shpreh asnjë vërejtje ndaj formimit intelektual të zotit Bushati, por është një njeri brenda deleve të radhës që ka zoti Rama. Një njeri që kur vjen në raport me interesat e kombit, Rama e ka vënë që të mos jetë i tillë.

Politika shqiptare i përdor ambasadorët. Roli i ambasadorit fuqizohet. Unë mendoj që në kushtet e një regjimi, edhe ambasadorë të rangjeve ndërkombëtare, edhe Obamën ta çosh përfaqësues të Shqipërisë në Uashington, ai do t’i shërbejë interesave të Ramës, do e shohë si fanar ndriçues”, tha Nesho.

 

Të fundit