Flash News

Ditari i Opozitës

Vasili rendit faktet e sondazhit IDM: Vulosin falimentimin e qeverisjes se Edi Rames në çdo drejtim

Vasili rendit faktet e sondazhit IDM: Vulosin falimentimin e qeverisjes se Edi

Deputeti i Partisë së Lirisë, Petrit Vasili ka komentuar konkluzionet e sondazhit nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, IDM, i titulluar “Besimi në Qeverisje” për vitin 2021.

Në një deklaratë për mediat, Vasili thotë se faktet e publikuara nga sondazhi tregojnë se qeverisja e Edi Ramës ka falimentuar në çdo drejtim.

Deklarata e plotë:

Sondazhi i publikuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, IDM, i titulluar “Besimi në Qeverisje” për vitin 2021 tregon fakte shume te renda qe flasin vete:

83.1% e shqiptarëve e perceptojnë korrupsionin e nivelit të ulët si të përhapur ose shumë të përhapur, ndërkohë që

83.7% e perceptojnë korrupsionin e madh apo të nivelit të lartë me një përhapje te madhe.

71.6% nuk ndihen te sigurte ne jeten e perditshme per shkak te kriminalitetit, probleme te shendetit, padrejtesine, papunesia dhe fatkeqesia natyrore.

68.4% e qytetarëve nuk kishin besim te ndjekja penale e rasteve të korrupsionit të nivelit të lartë

59.3% nuk kishin besim në ndjekjen efektive penale të rasteve të korrupsionit të nivelit të ulët.

Më shumë se gjysma e të anketuarve i konsiderojnë qeverinë qendrore 57.4% dhe bashkitë 58.2%  si jo transparente.

72.2%) raportuan se nuk kanë mjaftueshëm mundësi për të marrë pjesë në procesin e vendimmarrjes së institucioneve publike,

41% e të anketuarve dëshirojnë të largohen nga vendi.

Kenaqesia per punen e policise eshte vetem 37.4%

Kenaqesia me trasportin publik eshte vetem 32.6%

Kenaqesia me sherbimet gjyqesore vetem 27.2%

Keto fakte vulosin totalisht falimentimin e qeverisjes se Edi Rames ne cdo drejtim.

 

 

 


 

 

 

Të fundit