Flash News

E-TJERA

Besimtarët katolikë kremtojnë sot Pashkën

Besimtarët katolikë kremtojnë sot Pashkën

Besimtarët katolikë kremtojnë sot Pashkën ditën e ringjalljes së Krishtit. Festimet nisën në mesnatë ku në Katedralen e  “Shën Palit” në Tiranë u mbajt mesha solemne.

Mesha u drejtua nga Arqipeshkvi Mitropolit, Imzot Arjan Dodaj, i cili uroi besimtarët dhe kërkoi angazhimin e të gjitha strukturave shtetërore, sociale e mediatike për tu vënë në shërbim të një horizonti më me shpresë për të rinjtë.

Shumë qytetarë iu drejtuan katedraleve dhe kishave në qytete të ndryshme të vendit për të kremtuar festën e shenjtë.

Ndërsa sot është dreka e Pashkës. Vezët e pashkëve janë traditë e festës.

Të fundit