Flash News

E-TJERA

Dosjet e prapambetura, ambasada e SHBA kritika Gjykatës së Lartë: Shqiptarët meritojnë drejtësi të shpejtë

Dosjet e prapambetura, ambasada e SHBA kritika Gjykatës së Lartë:

Ambasada amerikane në Tiranë kërkon që Gjykata e Lartë të bëjë më shumë punë në zgjidhjen e çështjeve të prapambetura.

Në një postim në Facebook, ambasada e SHBA shkruan se aktualisht gjykata ka vetëm tre vende bosh me anëtarë të paplotësuar. Nga 8.200 çështje të prapambetura që kishte në vitin 2020, Gjykata e Lartë ka zgjidhur 5.200 dosje.

Ambasada e amerikane teksa shfaqet kritike kërkon më shumë ecuri në proces duke theksuar se shqiptarët meritojnë drejtësi të shpejtë.

“Në vitin 2019, Gjykata e Lartë kishte një gjyqtar nga 19 vende. Sot ka 16 anëtarë dhe vetëm tre vende të paplotësuara.

Në korrik të 2020, Gjykata e Lartë kishte rreth 35,000 çështje të prapambetura. Që nga prilli i vitit 2021, projekti për uljen e çështjeve i financuar nga SHBA ka përpunuar mbi 8,200 çështje të mbetura – dhe Gjykata e Lartë iu ka dhënë zgjidhje 5,200 prej tyre.

Më shumë duhet bërë. SHBA do të vazhdojë të mbështesë Këshillin e Lartë Gjyqësor teksa ai plotëson vendet vakante të mbetura në Gjykatën e Lartë dhe do të mbështesë përpjekjet e mëdha për të pakësuar çështjet e prapambetura. Shqiptarët meritojnë drejtësi të shpejtë, të vërtetë”, shkruan ambasada e SHBA-së.

Të fundit