Flash News

E-TJERA

Fshehja e viktimave, mjeku epidemiolog e mohon: Vetëm diagnoza e saktë vendoset në skedën e vdekjes

Fshehja e viktimave, mjeku epidemiolog e mohon: Vetëm diagnoza e saktë

Lidhur me denoncimin e kryedemokratit Lulzim Basha se po fshihen shifrat e viktimave nga Covid-19, mjeku epidemiolog tha se kartelat janë plotësuar me përpikmëri.

“E marrim si të mirëqenë se këto 900 rase qenkan me Covid-19, nuk mund të ndodhë pasi mjekët e shkruajnë kartelën ku tregojnë shkakun e vdekjes. Ne bëjmë 6 vite shkollë dhe 4 vite speciaizim për të shkruar këtë kartelë. Në fund të fundit ky është zanati.

Vetëm diagnoza e saktë lejohet të vendoset në skedën e vdekjes. Vetëm tamponi e vërteton. Nëse dikush është në shtratin e vdekjes dhe ka temperaturë nuk mund ta vendosim direkt për Covid. Nuk është e drejtë”, tha Ulqinaku për 'Open'.

 

Ditari politik

Të fundit