Flash News

E-TJERA

Leonardo Di Caprio thirrje për mbrojtjen e Vjosës, Baton Haxhiu: Kush është ky? S’duhen dëgjuar ambientalistët

Leonardo  Di Caprio thirrje për mbrojtjen e Vjosës, Baton Haxhiu: Kush

Aktori i njohur Leonardo Di Caprio ka bërë thirrje shpeshherë në mediat e tij sociale për mbrojtjen e lumit Vjosa nga HEC-et, duke shpërndarë dhe foto e video.

Në emisionin “Shock” në  Euronews Albania u trajtua tema e shpalljes ose jo të Vjosës “Park Kombëtar”.

I ftuar në emision, analisti Baton Haxhiu u shpreh se Shqipëria nuk ka pse i dëgjon thirrjet e të huajve, përfshirë dhe Leonardo di Caprio, të cilët apelojnë që qeveria të shpallë Vjosën si “Park Kombëtar”.

“Jo, ose duhet t’i dëgjojmë, por jo këta ambientalistë, të cilët që e teprojnë me atë që quhet shije e natyrës duke e lënë funksionale pjesë më të rëndësishme të saj. Kush është Leonardo Di Caprio? Nuk mundet që Leonardo Di Caprio të flasë për Vjosën. Të gjitha vendet në Evropë e kanë tejkaluar atë që quhet parqe kombëtare dhe asnjëri prej tyre nuk ka respektuar kështu rregullash, që kërkojnë për Vjosën”, tha ai.

Ndërsa analisti Andi Bushati u shpreh se në lumin Vjosa nuk duhet lejuar ndërtimi i hidrocentraleve, pasi ata e shkatërrojnë biodiversitetin e zonës.

 

 

Të fundit