Flash News

E-TJERA

Ndërtimi i rrugës Palasë-Dhërmi, fiton kompania që ka përfituar tenderë të shumtë nga qeveria Rama  

Ndërtimi i rrugës Palasë-Dhërmi, fiton kompania që ka
Projekti i rruges Palasë – Dhërmi

Kompania ‘Gjikuria’ shpallet fituese e tenderit për Ndërtim rruga Palasë – Dhërmi.

Sipas të dhënave nga Autoriteti Rrugor Shqiptar, kompania ka dalë mbi 6 kompani të tjera në garë me fondin limit 1.619.484.905 lekë (pa përfshirë vlerën e TVSH-së) dhe afati i kontratës 18 muaj.

Ndërtimi i rrugës Palasë-Dhërmi, fiton kompania që ka
Dokumenti i ARRSH

Sipas ARRSH, tri kompani që kishin paraqitur oferta më të ulëta janë skualifikuar pasi nuk kanë paraqitur dokumentacionin në përputhje me kriteret e dhëna në dokumentet e tenderit.

Bëhet fjalë për kompanitë ‘Salillari, ‘ Gener 2’ dhe ‘VEGA & Alko IMPEX GENERAL CONSTRUCTION’. Këto tri kompani kishin paraqitur oferta më të ulëta se kompania fituese.

Po kush është kompania ‘Gjikuria’

Kompania ka si administratorë Milo Gjikuria, Ardmir Doda, Florenc Gjikuria. Vitet e fundit edhe pse ka marrë shumë miliona euro tendera, kjo kompani dhe pronari i saj Milo Gjikuria, kanë qenë të qendër të kritikave nga mediat.

Kompania Gjikuria njihet si një prej kompanive që ka përfituar tenderë të shumtë nga qeveria Rama kryesisht për ndërtimin e rrjeteve të shpërndarjes së energjisë elektrike në Sarandë e Paskuqan, rindërtimin e Bashkisë Tiranë, të stadiumit Petro Ruçi në Orikum, ndërtimin e unazës së Himarës,  etj.

Po ashtu, PD e ka akuzuar si kompani që ka marr koncensionin e rrugës Orikum – Dukat me një vlere 50 milion euro per 17km rruge.

Tenderat të tjerë të fituara

– Shoqëria Koncesionare  “Rruga Orikum – Llogara”- vlera e investimit 67,359,926 Euro

– Tendera të fituara si kompani “Gjikuria shpk” 743, 378, 477,20 lekë

Bashkia Tiranë

– Sistemimi i Përroit të Kallmit- 45,971,052.00

– Rikualifikim urban i bllokut që kufizohet nga Blv. “Bajram Curri” –Blv. “Petro N. Luarasi”-Rruga “Taulantia”-Rruga “Ali Demi”-Faza I-  94,900,888.00

– Rehabilitimi i rrugëve të bllokut që kufizohet nga rrugët “Fabrika e Qelqit”, “Konferenca e Pezës”,  “Besim Alla” dhe “Jorgo Panajoti” Faza I – 169909814.5

– Rikonstruksioni i infrastrukturës rrugore të bllokut që kufizohet nga rruga “Qemal Stafa” – rruga e “Dibrës” dhe rruga “Bardhyl” Lidhur- 161,221,244.00

Në bashkitë e tjera referuar të dhënat zyrtare nga Open Data:

– Rikonstruksioni i godinës aktuale të Bashkisë Himarë 40,613,118.00

– Ndërtimi i rrjetit të jashtëm të kanalizimeve të ujërave të zeza dhe stacioni i pompimit, Lagjja Potam   34160214.7

– Rikonstruksioni i Shkollës së Mesme ”Spiro Gjiknuri’, Himarë- 42,631,935.00

– Lezhë- Rikonstruksion i rrugës Superstradë -IEVP Shënkoll 33,824,250.00

– Sarandë- Përmirësimi i rrjetit të ujërave të zeza zona Hotel “Butrinti” deri te Kanali i Cukës 120,145,961.00

Tenderat e fituara në bashkëpunim me kompanitë e tjera

– Bashkia  Tiranë “Rikualifikim urban Blloku te Dogana, Njësia 7, “Gjikuria” & “RT” – 30,561,535.5

– Rikonstruksion pjesor i zyrave të Aparatit të Bashkisë Tiranë – “Gjikuria shpk” dhe “Sinder Ab shpk” 16,748,769.00

– Tiranë- Ndërtimi i Godinës së Re të Ujësjellësi “GJIKURIA”  & “4 A-M shpk”, 470,353,557.45

– Tiranë- Shërbimi i Pastrimit të Zonës Tirana I – “Ante Group”-“Gjikuria” 506,696,943.00

– “G.P.G. COMPANY SHPK” & “GJIKURIA SHPK” – 114,677,817

– Lushnjë- Rikonstruksion i shkollës  9-vjeçare “4 Dëshmorët” 41,463,186.00

– Klos-Rikonstruksion i shkollës së mesme “Shaban Çollaku” 73,214,631.00

 

Të fundit