Flash News

E-TJERA

Oligarku rus Oleg Deripaska përfitoi 20 mln € nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit gjatë 2019-2021

Oligarku rus Oleg Deripaska përfitoi 20 mln € nga Fondi Shqiptar i

Oleg Deripaska pjesë e skandalit me hetim dhe arrestim të ish zyrtarit të FBI, dhe i sanksionuar si oligark Rus rezulton se jo vetëm ka shtrirë biznesin e tij dhe në Shqipëri, por ka përfituar edhe 20 milionë euro nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit.

Kjo shumë sipas të dhënave të dokumentuara i ka përfituar përmes 3 tenderave të dhëna mes viteve 2019-2021.

Kështu, FSHZH i drejtuar nga Dritan Agolli në vitin 2019 ka shpallur fituese kompaninë e oligarkut rus “Trema Engieenering 2” për rikonstruksion i rrjetit të ujësjellësit Korçë-Përrenjas, me vlere 10 milionë euro.

Oligarku rus Oleg Deripaska përfitoi 20 mln € nga Fondi Shqiptar i

Një vit më vonë, në 2020, Fondi Shqiptar i Zhvillimit i jep një tjetër tender kompanisë së miliarderit rus, që është pikërisht tenderi me vlerë rreth 2 milionë euro për ndërtimin e rrjetit rrugor dhe infrastrukturës urbane të Shijakut në kuadër të procesit të rindërtimit.

Oligarku rus Oleg Deripaska përfitoi 20 mln € nga Fondi Shqiptar i

Miliarderi rus nuk ndalet dhe merr një tjetër tender në vitin 2021. Këtë herë, Fondi Shqiptar i Zhvillimit i jep Tenderin me vlerë rreth 8 milionë euro për rikonstruksionin e segmentit rrugor Peshkëpi, hyrja e qytetit të Selenicës.

Oligarku rus Oleg Deripaska përfitoi 20 mln € nga Fondi Shqiptar i

Vlen për t’u theksuar fakti se kompania “Trema Engieenering 2” nuk ka pasur ofertën më të ulët, por sërish është shpallur fituese nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit.   

Të fundit