Flash News

E-TJERA

Vrasja e Ergys Dashit në Ekuador, Lala: 3 mijë shqiptarë atje merren me kultivim, të tjerë janë pengje

Vrasja e Ergys Dashit në Ekuador, Lala: 3 mijë shqiptarë atje

Gazetarja Klodiana Lala ka zbardhur detaje të reja nga vrasja e 34-vjeçarit Ergys Dashi në Ekuador. Lala tha se janë afro 3 mijë shqiptarë që jetojnë atje dhe merren me kultivimin dhe trafikimin e narkotikëve.

ë studion e “Pikat mbi I” në News 24, Lala tha se vrasja e Dashit është kryer qetësisht nga autorët, duke shtuar se ekzekutime të ngjashme bëhen në mënyrë mafioze.

“Vrasja e Dashit është e dyta e kryer në të njëjtën mënyrë, ku u ekzekutua Naim Zyberi. Autorët kanë vrarë shumë qetë, pjesa e madhe e njerëzve lëvizin me armë. Në Ekuador janë 3 mijë shqiptarë që qëndrojnë atje. Ajo që kam konstatuar në rastet e tjera është se sa herë ka pasur bllokim të një sasie të madhe në një kohë të shkurtër ka ekzekutime mafiozësh. Duhet të asgjësohet me vendim gjykate”, tha gazetarja.

Gazetarja solli të tjera detaje, ku përmendi se ka mjaft persona që rrinë kot në Ekuador si një garanci apo peng nga individë që kanë nisur drogën drejt destinacionit.

“Ka persona që rrinë në Ekuador kot, vetëm për të qëndruar si garanci. Ata janë pengje, qëndrojnë si një lloj kolaterali në bankë. Ato mbahen atje nga personat që kanë nisur drogën derisa sasia shkon në destinacion. Ergys Dashi ishte operativ për dërgimin e drogës. Ekuadori është një vend që nuk jep informacion, por më rezulton që të jetë furnitor. Asnjëri nga të vrarët në Ekuador nuk më rezultojnë krerë grupesh. Krerët janë të vendosur në pjesën dërrmuese në Dubai. Ata qëndrojnë atje se mund të jesh i lirë dhe nuk ka probleme të financimit me cash. Në momentin që ata qëndrojnë në vendin e luksit me luks të shfrenuar e them me prova të qarta rezulton që ata kanë furnitorët atje. Momenti që dërgesa nuk shkon në destinacion kemi vrasje”, shtoi gazetarja.

Të fundit