Flash News

Bota

Lessons from 2008, 14 years since Russia's military aggression in Georgia

Lessons from 2008, 14 years since Russia's military aggression in Georgia
Vakhtang Makharoblishvili

Georgia's ambassador to the EU, Vakhtang Makharoblishvili, says that no one should doubt that the aggressions of 2008, 2014 and 2022 are part of the same strategy of Russia to rebuild the borders in Europe, and the target is the collective West itself.

Sunday (August 7) ​​marked the 14th year since Russia launched full-scale military aggression in Georgia. The pattern of military invasion of independent countries was set in 2008 when Russia launched a massive attack against Georgia by land, sea, air and cyberspace.

The scale of this short war was extremely large for the small Eastern European country. Dozens of cities across Georgia were bombed and over fifty Georgian villages around Tskhinvali were completely burned. Russia took control of more than five more valleys and continued its illegal occupation of Abkhazia and South Ossetia/Tskhinvali regions.

The Russian invasion claimed hundreds of lives, mostly civilians, and led to another wave of forced displacement of ethnic Georgians. This brought the total number of refugees driven from their homes since the early 1990s due to ethnic cleansing to half a million.

The long-awaited judgment on the 2008 invasion came only last year when the Strasbourg Court held Russia responsible for serious human rights violations during the war and in the period of further occupation of Georgian territories.

Since that war, Russia has reinforced its illegal military presence in the regions of Abkhazia and South Ossetia/Tskhinvali and has intensified moves towards their de facto annexation, projecting power into the wider Black Sea region.

Against this background, the escalation of a more significant armed conflict has been prevented only because of the well-established peace architecture facilitated by the EU, such as the formats of the Geneva International Discussions and Incident Prevention and Response Mechanisms, as well as due to presence. of the EU Monitoring Mission in Georgia.

For its part, Georgia has resolutely followed a stable and peaceful conflict resolution policy. Over the years, the Georgian government has spared no effort to advance its peace policy in two main directions: the de-occupation of the regions of Abkhazia and South Ossetia/Tskhinvali, on the one hand, and the promotion of engagement and confidence building between communities divided according to the line of occupation, on the other hand.

Nëse 14 vjet më parë disa skeptikë mund të shihnin një "argument" të "të kuptuarit të Rusisë" për pushtimin e saj të Gjeorgjisë në vitin 2008, sot, askush nuk dyshon se "ushtrimet" e 2008, 2014 dhe 2022 janë pjesë e së njëjtës strategji të Rusisë për të ripërpiluar kufijtë në Evropë dhe vendosjen e të ashtuquajturave zona të reja të ndikimit, duke minuar pavarësinë dhe aspiratat evropiane të vendeve sovrane. Dhe objektivi këtu është Perëndimi kolektiv në vetvete.

Kjo aventurë e rrezikshme e bën të gjithë botën të kuptojë se çfarë është në rrezik dhe cili mund të jetë çmimi nëse bota e lirë dhe kombe si Gjeorgjia, Moldavia dhe Ukraina mposhten në luftën e tyre për liri dhe zgjedhje evropiane. Në fund, bëhet fjalë për Evropën, sigurinë ndërkombëtare dhe të ardhmen e të gjithë neve. Dhe kjo e bën atë një kohë zgjedhjeje.

Ose duam të ruajmë rendin e bazuar në rregulla, ku parimet funksionojnë dhe paqja mbizotëron, dhe të gjithë ne bëjmë çmos për të mbrojtur sistemin ose rrezikojmë të humbasim dhe të zgjohemi në një botë “mund të bëjë të drejtë”, ku armët bërthamore përcaktojnë rregullat dhe një fuqi e madhe ushtarake vendos për vendet e vogla të pavarura. Mendoj se zgjedhja është e qartë dhe pa dyshim.

Gjeorgjia, nga ana e saj, qëndron e fortë aty ku duhet dhe, pavarësisht sfidave të dëmshme të sigurisë, i bashkohet botës së qytetëruar në ndërmarrjen e masave ndërkombëtare për të ndaluar këtë luftë agresive.

Nga këndvështrimi i një personi që punon në tema të lidhura me BE-në për 20 vjet, do të them se në këto kohë të vështira, Bashkimi Evropian ka demonstruar një ndjenjë të paprecedentë uniteti dhe aftësi për të marrë vendime strategjike shpejt.

Hapat e fundit të guximshëm të BE-së i kanë dërguar botës një sinjal të rëndësishëm se komuniteti ndërkombëtar nuk do të pranojë praktikën e përdorimit të forcës për të fituar dominimin politik mbi botën e lirë.

Vendimi i 23 qershorit i Këshillit Evropian për t'i dhënë Perspektivën Evropiane të tre Partnerëve të Asociuar Gjeorgjisë, Moldavisë dhe Ukrainës, ndoshta ka shërbyer si qëndrimi strategjik më vendimtar i BE-së në dekadën e fundit, duke ilustruar se Brukseli është bërë me të vërtetë lojtar gjeopolitik.

Kthimi i Gjeorgjisë në familjen evropiane ishte një aspiratë e qeverisë së Republikës së Parë Demokratike të Gjeorgjisë në 1918-1921 (më vonë e pushtuar nga Bashkimi Sovjetik) dhe ka qenë një ëndërr e shumë brezave të popullit gjeorgjian.

Kjo dëshirë e fortë dhe unitet i më shumë se 80% e gjeorgjianëve rreth zgjedhjes evropiane e bëri vendin me 20% të territorit të tij të pushtuar dhe 10% të popullsisë së tij të zhvendosur me forcë të aftë për të ecur përpara pa pushim dhe për të ndërmarrë hapa konkretë drejt një tranzicioni demokratik. dhe integrimin evropian dhe euroatlantik.

Për vite me rradhë, Gjeorgjia ka qenë në pozitat udhëheqëse brenda Partneritetit Lindor, duke zbatuar me sukses reformat e saj demokratike në qeverisjen e mirë, sundimin e ligjit, antikorrupsionin, pluralizmin dhe lirinë e medias, të drejtat e njeriut, përfshirjen gjinore dhe mbrojtjen e pakicave, dhe duke performuar mirë me shërbime publike të larta profesionale, institucione të forta dhe shoqëri civile.

Kjo histori e përgjithshme pozitive ka hedhur bazat për vendimin historik të BE-së, duke njohur perspektivën e Gjeorgjisë për anëtarësimin në BE dhe duke shprehur gatishmërinë për të dhënë statusin e kandidatit pasi vendi të adresojë prioritetet e specifikuara nga Komisioni Evropian.

Pavarësisht vështirësive, Qeveria e Gjeorgjisë është e përkushtuar fuqishëm për zbatimin e rekomandimeve të KE-së. Puna tashmë ka nisur dhe Gjeorgjia do të bëjë çmos për të avancuar të gjitha dispozitat, duke konsoliduar më tej demokracinë e saj, duke forcuar sundimin e ligjit dhe gjithëpërfshirjen.

Ndërsa flas për mësimet e nxjerra nga viti 2008, si dhe nga 2014 dhe 2022, më duhet të them, pasi është bindja ime e patundur, se qëndrueshmëria dhe veprimi së bashku me një vizion strategjik për trion Gjeorgjia, Moldavia dhe Ukraina.

Burimi: Euroactiv

Latest news