Flash News

Bota

Video from wild party, Finnish prime minister admits to drug test

Video from wild party, Finnish prime minister admits to drug test

Finland's prime minister has said she took a drug test after being filmed partying with her friends.

Sanna Marin, 36, was criticized this week after a video was released showing her at a party with some politicians who said she should be tested for drugs, writes the BBC .

At a news conference Friday, Marin said he had taken the test and expects the results next week.

The prime minister defended her behavior in the viral videos and vehemently denied drug use.

"I haven't done anything illegal, " she told reporters in Helsinki.

"Edhe në vitet e adoleshencës nuk kam përdorur asnjë lloj droge," tha Marin, duke shtuar se ajo kreu testin e drogës si një masë shtesë për të zbutur çdo shqetësim.

Gazetarët e pyetën nëse Marin, e cila ka qenë në pushtet që nga dhjetori 2019, do të kishte qenë në gjendje të merrte vendime të menjëhershme qeveritare nëse ishte e nevojshme.

"Unë mendoj se aftësia ime për të funksionuar ishte vërtet e mirë. Nuk kishte takime të njohura në ditët kur isha duke festuar."

Marin tha se e dinte që po filmohej, por tha se ishte e mërzitur që pamjet ishin bërë publike.

"Unë besoj se njerëzit e kuptojnë se koha e lirë dhe koha e punës mund të ndahen," shtoi ajo.

Një nga lideret më të reja në botë, Marin nuk e fsheh festimin dhe shpesh është fotografuar në festivale muzikore.

Just last week, she was named "the world's coolest prime minister" by German news paper Bild.

Latest news