Ditari i Opozitës

"New York Times" article on the "McGonigal" case, Vasili: Rama damaged US-Albania relations for his own interests

"New York Times" article on the "McGonigal" case, Vasili:

The vice president of the Freedom Party, Petrit Vasili, says that Edi Rama is no longer the prime minister of Albania.

In a statement to the media, commenting on the 'New York Times' article on the 'McGonigal' case, which describes the connections of the former FBI agent with Rama, Vasili says that the head of the Albanian government damaged US-Albania relations for his own interests.

Full statement; 

Edi Rama is finally no longer the prime minister of Albania, as he has cut off all communication with the Parliament of Albania, has refused to answer and give an account, doing this action conscientiously, openly and publicly.

The Parliament of Albania is the voting institution and the only one that gives the Prime Minister the right to assume and exercise the office as Prime Minister. The obligation to give an account to the Parliament is not a wish or pleasure but an insurmountable constitutional obligation.

Any prime minister who conscientiously and deliberately refuses it loses the right to continue exercising the office.

Edi Rama called the Parliament a Zoo and declared that he has rejected and will continue to reject the Parliament and the debate with the opposition.

Today, Edi Rama is widely known to be accused of 'Abuse of Duty', 'Illegal Influence of Public Officials', 'Mafia Undermining of Political Pluralism' and 'Illegal Trafficking in Influences' and 'Corruption'.

The accusation filed in Washington about the Mcgonigal affair puts the stamp on Edi Rama's mafia role in this affair. Edi Rama has publicly lied in every public statement, as in the case you will see in the video.

It is therefore clear that Edi Rama did not speak about regional issues but to do everything to attack pluralism and the opposition as well as to use the prime minister's office for corrupt affairs with private businessmen and for the benefit of Russian oligarchs.

Roli që ka luajtur Edi Rama provon qartë që ai nuk është një lider global por një agjent rajonal në funksion të interesave ruse në rajon. Kjo shpjegon qartë edhe deklaratat armiqësore të Ramës ndaj Bashkimit Europian për të armiqësuar shqiptarët me BE dhe për të krijuar alibi për bashkëpunim me Rusinë dhe për interesat ruse, oligarkëve të të cilëve iu ka vënë në dispozicion koncesione, tendera publikë, miliona euro para publike, megjithëse ata ishin të sanksionuar me kohë nga SHBA.

Neë York Timës tregon qartë e zeza mbi të bardhë se:

Ndërsa ishte ende në FBI, Mcgonigal zhvilloi një marrëdhënie me kryeministrin Edi Rama dhe ndërmori hapa në dobi  të këtij politikani sipas prokurorëve të Ëashingtonit.

Së dyti, Neë York Times pohon se Agron Neza vazhdoi t’i transmetonte zotit Mcgonigal informacione kundër opozitës të cilat vinin direkt nga zyra e Edi Ramës, sipas akt akuzës.

Gjithashtu Neë York Times, pohon se Mcgonigal është përpjekur të nxisë kryeministrin Edi Rama për të dhënë një licencë për shpime nafte për subjekte të lidhura me Nezën dhe Duçkën.

Pra, është shumë e qartë që zyra e kryeministrit është konsideruar si një zyrë private, Shqipëria është trajtuar si pronë private duke shitur e dhënë kontrata vetëm e vetëm për interest private të Edi Ramës.

Këtë e provon katërcipërisht, deklarimi i Edi Ramës që takimi me Mcgonigal e ka kryer vetëm me një mesazh telefonik dhe në prani të personave privatë, të cilët nuk kanë asnjë tagër të jenë të pranishëm në një takim të kryeministrit me drejtorin e kundër zbulimit të FBI.

Janë po këta privatë bashkëpunëtorë të afërt të Edi Ramës të përfshirë në trafikun tashmë të njohur publikisht, si trafiku non gratave i cili është kthyer në një biznes të vërtetë ku përmes mashtrimeve dhe falsifikimeve dhe shpërdorimit të raporteve me Mcgonigal janë vënë gjoba biznesmenëve për t’i hequr gjoja nga lista e personave të shpallur non grata.

Pra, gjithçka lidhet me Edi Ramën nxin në çdo pikëpamje dhe nga ajo zyrë prodhohen afera të njëpasnjëshme, njëra me e rëndë sesa tjetra, që ka kulmuar me korruptimin e një zyrtari të FBI për interesa të Edi Ramës.

Shpërdorimi i SHBA dhe i FBI është kryer në mënyrë të përbindshme nga Edi Rama duke dëmtuar marrëdhëniet SHBA-Shqipëri vetëm për interesat personale të Edi Ramës.

Edi Rama dhe qeveria e tij, përfaqësojnë thjesht dhe vetëm një kalbësirë të dekompozuar.

While the US, the Senate and the Congress demand a full investigation of the entire affair for an FBI counterintelligence director, in Albania Edi Rama and his gang in the Parliament, stop the Investigative Commission.

The February 11 protest will be an extraordinary hurricane to uproot and uproot the mafia from the prime minister's office, the mafia that is personally represented by Edi Rama. Therefore, every Albanian will be part of that protest, since there is no Albanian of any political persuasion who would accept a mafia prime minister and a prime minister's office transformed into a mafia nursery.

Therefore, the protest of February 11 is the grand expression of the nationwide decision to change at any cost this terrible situation that Edi Rama has led the country to.

Latest news