Flash News

Ditari i Opozitës

He released the 2017 video for Basha, Gjekmarkaj responds to Berisha: Once you declared Ilir Meten the blackest enemy, then you formed a coalition

He released the 2017 video for Basha, Gjekmarkaj responds to Berisha: Once you

The deputy chairman of the Democratic Party, Agron Gjekmarkaj, reacted after the historical leader of the Democrats, Sali Berisha, published a video where he made a comparison between what he declared a few years ago about Lulzim Basha and what he says now.

In 2017, Gjekmarkaj issued serious accusations against Basha, where he said: “I think that if Basha continues to cling to the chair and do his best to preserve it, he will parcel it, divide it and finally turn it into PD "in a small, banal and family party," he said, while at a recent meeting in Lac, he declared that Basha is a man whose eyelashes do not tremble.

Full response:

General Non Grata and his coherence

Now late in the evening a colleague in the DP sent me a two-piece video, the protagonist of which was myself. How well he would have done not to send me but here he did me this honor. Sali Berisha had mounted two real images in one. In 2017, I was a man at work, an analyst for my own pleasure, without political commitments and another yesterday in Kurbin after four years as Vice President and MP of the Democratic Party. Yesterday's appearance has obviously upset Sali Berisha who considered Kurbin a kind of bastion of his own where hundreds and hundreds of Democrats are enthusiastically welcomed by Lulzim Basha under the slogan "We choose the future"! The hall was not occupied, half remained outside. This will happen in Durres, Korca, Shkodra and everywhere.

I do not deny my attitudes, I do not do like Sali Berisha who cursed Fatos Nano with a knife and then told us that they are not the truth made for politics! He declared Ilir Mete the blackest enemy, then formed a coalition and covered him with a thousand good things. For 16 years he has been praising Lulzim Basha without any measure and now he insults him without any security and he speaks to us about coherence with the postulate "see and judge for yourself". He never intervened to fix things in the DP as long as they were friends and collaborators and he felt safe. This is what he did with Hajdari, Pashko, Ceka, Imam, Ngjelen, Rulin, Pollo, Zogaj, Shehu, Xhuveli with Duken, Ndoken with Dulen, with a lot of media personalities that he put in prisons and burned their newspapers and then friends for the head and praise that you do not mind.

Në kater vite kanë ndodhur shumë gjëra. Në PD kam hyrë me vullnet të lirë dhe Lulzim Basha ishtë Kryetar i saj kur e kam pranuar atë ftesë të cilin po e mbeshtesja për Kryeminister. Tre a kater herë që e kam takuar Sali Berishen më ka kerkuar ta mbeshtes Lulzim Bashen duke e konsideruar më të mirin në kampin blu edhe pse unë kisha rezerva, të shprehura publikisht. Ja kam degjuar fjalën. Se fsheh që kam patur respekt për Sali Berishen për disa cilesi , beteja e fitore duke ruajtur gjykimin kritik për disa të tjera, e kam votuar dhe mbeshtetur sidomos pas vitit 2013 kur ra nga vakti, në angazhimin tim publik me modesti aq sa peshe kishte dhe ka fjala ime. E kam degjuar Berishen edhe për Lulzim Bashen të cilin në gjerat e medha e kam mbeshtetur perseri nga viti 2018 e ketej.

Tani që Sali Berisha u damkos nga SHBA për minim të demokracisë dhe korrupsion me shpalljen non gratta atij i ndryshoi qendrimi per PD, Boten dhe individet. Sipas tij secili prej nesh duhej të ishte një kukull në duart e tij e ta ndihmonim në kthimin e prones ! Nuk duhej të kishim ne një mendim e veprim tonin por të mendonim me mendjen e Sali Berishes. Ne duhej të vepronim sipas levizjeve të duarve të tij kur “Gjeneral Non Gratta” drejtonte turmen drejt gjakderdhjes në PD. Kesisoj do të isha demokrat i madh, i denjë per të perfaqesuar popullin e Lezhes e shumë epitete të tjera. Berisha prej 30 vitesh me mediat e tij dhe sherbetoret e shumtë është mesuar ti intimidojë njerzit dhe ata të heshtin duke hequr pengesat për qellimet e tij . Unë s’kam ndermend të kem frikë e as ti hap rrugë, as të bëj siç do ai. Në çdo rast do të veproj sipas bindjes sime personale e cila mes lindjes dhe perendimit zgjedh të dytin , mes Sali Berishes non gratta dhe Lulzim Bashes të mbeshtetur nga amerikanet perseri zgjedh të dytin. Në zgjedhje finale do të mbeshtesja çdo person që bota demokratike perendimore mbeshtet perballë dikujt që na fton në konflikt me to per interesta e veta të ngushta.

Kushdo që rreshtohet krah tij SB, meriton çdo vlersim hyjnor nga goja e Doktorit , nuk ka rëndesi në ishte hajdut, figurë komike apo pijanec ordiner, mjafton që i rri në krah. Me Gerdecin njesoj ka ndodhur. Kush i doli në krah në atë gjëmë bëri prokopi e karrierë edhe pse kaqol. Keqardhje pata kur u damkos nga Amerika e cila paskesh patur të drejtë, e njihka më mirë CIA, FBI siç tha ambasadorja Kim se unë i ngrati ngarkuar me sentimente. Unë bëj pjesë tek ata njerez të cilit mendonin se Lulzim Basha nuk do ta largonte Sali Berishen nga PD dhe kur e beri pergenjeshtroi një pershtypje që ishte krijuar për të në vend. Me 8 Janar kam qënë në Selinë e PD dhe qe një ditë e zeze, e tmershme e orkestruar nga Sali Berisha dhe njerzit afer tij. Qyski, shina, vare, “koka dashi”, gurë , shkallë e kercenime hidhnin mbi grupin drejtues ushtaret e tij të në oborr.

Latest news