Flash News

E-TJERA

Scenario/ This is how the Duka clan used girls as bait to kill Ervis Martinaj

Scenario/ This is how the Duka clan used girls as bait to kill Ervis Martinaj

It is no longer a soap opera, but one of the most incredible crime stories in Albania.

Worthy of Narcos and cartels.

How those who until yesterday were friends and then became enemies, the common revenge for the slain friends and relatives, seems to have brought them together once more, now to repel their opponents, who had appropriated the ground and were shooting at their doorsteps.

This seems to be the story of Ervis Martinaj, the so-called 'King of Gambling' in Albania, who disappeared without a trace since August 2022, and Arben Ndokës, the former deputy of the Socialist Party, who in December 2017, had lost in Lezhë, an ambush at the door of the house, brother Aleksandër Ndoka.

And in order to avenge the loss of his brother, he formed a partnership with Ervis Martinaj, who in turn sought retribution for his opponents, who had gone too far in their attack, eliminating from time to time soldiers of important of the 'King of Gambling'.

In other words, they had cut off the armed Ervis Martinaj's arms.

But if up until now all we could do was just guess at what was going on, or read the crime story, how it was being thinned out of its stones, without clearly understanding who was moving or eating the figures in field.

Now SPAK and the National Bureau of Investigation, with the recent cutting of 50 arrest warrants, in the framework of the largest operation ever undertaken by the justice system to attack criminal groups, has been able to reveal some of the most serious executions that took place in Albania. in the span of the last 15 years.

Events that were left without a perpetrator, but at the center of this bloody clash with numerous victims, it seems that the highest gang leaders in Albania were.

Who had come together against each other, with the aim of fully finalizing their revenge.

SPAK announcement

The Special Prosecutor's Office has evidenced the commission of serious criminal offenses by 7 structured criminal groups with considerable power and geographical scope of their criminal activity in some of the main cities of the country such as Tirana, Durrës, Vlorë, Lezhë, Fushë-Krujë and Fall.

But what is the connection of Ervis Martinaj with the group of Arben Ndoka, once a former deputy of the Socialist Party, expelled from the parliament due to the decriminalization law.

And what brought them together, against other criminal clans.

Who are these clans that had disturbed the comfort of the gambling boss so much that he wanted a rematch.

But first he needed a partnership.

Sipas të dhënave që disponon emisioni ‘Në Shënjestër’, menjëherë pas vrasjes së të vëllait, Aleksandër Ndoka, mëngjesin e datës 9 Dhjetor 2017, në derën e shtëpisë së tij në Lezhë, ish-deputeti socialist Arben Ndoka nisi kërkmet e tij, se kush mund të jenë autorët e mundshëm të ekzekutimit të njeriut të tij të afërt.

Edhe pse ka dyshime lidhur mbi emra të përveçëm ai nuk është ende i bindur mbi autorin e vërtetë. Pikërisht për këtë arsye ai thërret për të bërë be disa nga personazhet e botës së krimit.

Midis personazheve që iu përbetuan se nuk kishte lidhje me vrasjen e Aleksandër Ndokës ishte edhe Durim Bami, i njohur si një nga të fortët e Niklës dhe Aleksandër Deda alias Aleks Ndreka i njohur me nofkën Leksi i Druve.

Por ndërsa Arben Ndoka kishte hallet tij dhe ishte në gjuetinë për gjetjen dhe eleminimin e vrasësve të vëllait të tij, ai e kishte të pamundur ta realizonte i vetëm këtë mision.

Ndaj thërret në ndihmë Ervis Martinaj.

I cili edhe ky nga ana e tij, po shikonte se si po i ngushtohej laku dhe po i vriteshin bashkëpunëtorët një e nga një.

Dhe në pamundësi për të mbledhur forcat e pakësuara dhe dobësuara nga plumbat që po i korrnin kohë pas kohe të fortët të tij, ai vendos të lidhë një ortakëri me Arben Ndokën.

Ku pakti do të ishte, që të dy do të bashkonin fuqitë, sa herë ata do thërrisnin në armë njëri-tjetrin.

Pra një ndihmë reciproke, ku patjetër në ndihmë do vinin edhe njohjet e tyre në polici, që do i furnizonin me informacion, lidhur mbi lëvizjet e kundërshtarëve.

Dosja Hetimore

Pasi lidhën aleancë me njëri-tjetrin, këto dy grupime ranë në kontakt me grupe të tjera kriminale dhe rekrutuan vrasës me pagesë të cilët veprojnë kryesisht në zonën e Fushë- Krujës dhe atë të Burrelit.

Një nga këta kundërshtarë të përbashkët, të Ndokës dhe Martinaj, emri i të cilit ishte shënuar prej tyre me rreth të zi, ishte Durim Bami.

Një personazh i përfshirë në ngjarje të shumta kriminale, por edhe me dijeni për shumë të tjera që kanë ndodhur në këto vite.

Ku Arben Ndoka në njërin krah, për interesat të veta, dyshonte se Durim Bami ishte organizator i vrasjes së të vëllait, Aleksandrit.

Arben Ndoka është i angazhuar me qëllim vrasjen e shtetasit Durim Bami për shkak se dyshon si autori kryesor dhe organizator i vrasjes së vëllait të tij shtetasit Aleksandër Ndoka ndodhur në Lezhë me datë 9 Dhjetor 2017. Ai shprehet se është i interesuar të vrasë Durim Bamin dhe vëllain e tij Valter Bami, por edhe persona të tjerë nëse do jenë në prezencë të tyre.

Me qëllim realizimin e vrasjes Arben Ndoka bashkëpunon me lidhjet e tij familjare dhe shoqërore.

Ervis Martinaj, nga krahu tjetër, mendonte se Bami i frikshëm, kishte lidhur aleancë me vëllezërit Leonard dhe Erlis Duka, dhe po punonte me ta që të hiqte qafe bosin e kumarit.

Pasi ky i fundit thuhet se kishte marrë peng dhe dhunuar në një garazh në zonën e Freskut në Tiranë, babain e vëllezërve Duka.

Dhe këta të fundit mendohet se vunë në tavolinë të gjithë pasurinë e tyre për të goditur Martinajn dhe grupin e tyre.

Where Santiago Malko, considered Martinaj's right-hand man, was executed in a short period of time.

Who was killed on August 17, 2019 near the area known as 'Xhamllek' in Tirana.

And on November 13, 2021, in the Great Ring Road in the Astir area of ​​Tirana, Erigers Mihasi was shot dead inside the car he was traveling in.

Ervis Martinaj had the role of co-financier for the contracting of persons who will engage in the execution of the murder. It provided information on the whereabouts of Durim and Valter Bami, and Gentian Koç. And he conveyed this information to Arben Ndoka. Ervis Martinaj provided the vehicles for following and observing the target.

In other words, Martinaj would respond with money to former MP Ndoka, in order for him to achieve his goal. and up to 1 million euros were promised for the heads of Durim Bami and his brother.

In order to enable the safe elimination of Durim Bami, SPAK says that the Martinaj-Ndoka duo called for help from their old acquaintances in the world of crime.

One of these characters, if not among the scariest, that the world of crime has seen, is Emiljano Shullazi.

Who, although in prison, decided to cooperate with Martinaj and Ndoka and inside the cell provides an encrypted phone.

Shullazi himself is said to have clashed with Durim Bami, as he suspected that the latter on January 5, 2015 was the very organizer of the Kashari overpass attempt.

Where it was also said that Enver Stafuka shot at Shullazi, even though he was never charged. Enver Stafuka, as it is said, swore to Shullazi in the hospital that he did not know who he shot at.

Later, he was abducted and disappeared without a trace by a platoon in police uniforms, just a few seconds after being separated from the brothers Durim and Valter Bami, his friend Gentjan Bejtja and Ramazan Rraja, the nephew of former Socialist MP Rrahman Rraja.

In order to help the criminal alliance, Shullazi is said to have contacted Marklen Haka, once a close friend of Durim Bami, now his enemy.

Marklen Haka, known as Tuku, who had survived several assassination attempts, informed Shullazi in prison about the movements of the two Bami brothers, the vehicles they used, the places they frequented and the people they associated with.

Latest news