Flash News

Kosova

Video in 3D, how the tragic accident with 10 victims happened in Croatia

Video in 3D, how the tragic accident with 10 victims happened in Croatia

Croatian media have reconstructed in 3D the tragic accident recorded yesterday morning in Croatia, where a Frankfurt-Pristina bus overturned in Slavonski Brod.

The 3D illustration was done with the help of information after a police investigation. According to the illustration, after passing through the green area, the passenger bus had rolled over. From the verified information, the driver of the bus was moving in the southern lane in the direction of Lipovac, at the 211th kilometer, when he lost control and went off the road.

Eksperti kroat i komunikacionit, Goran Husinec, duke folur pas aksidentit tragjik thotë se dy shoferë në një rrugë kaq të gjatë janë shumë pak.

“Secili shofer i autobusit mund të ngasë për 9 orë brenda 24 orëve, pas së cilës ka një pushim të detyrueshëm. Dhe kur bëhet fjalë për autobus, ai duhet të pushojë për 2 orë pas 21 orësh punë, por kjo nuk respektohet.Kjo rrugë zgjat rreth 25 orë, duke marrë parasysh qëndrimet në kufij. Dhe me turmat kur është sezoni, një udhëtim i tillë mund të zgjasë deri në 30 orë, kështu tani merreni me mend.Zgjidhja është e thjeshtë. Duhet të sigurosh banesa, ku shoferët do të ndërroheshin dhe ata që vozisnin duhet të pushonin”, thotë ai.

10 people lost their lives and 45 others were injured in the accident recorded yesterday morning in Croatia, where a bus from Kosovo on the Frankfurt-Pristina line was involved. There were 67 passengers and two drivers on board, one of whom lost his life. The serious accident was recorded in the town of Slavonski Brod, around 06:20 am

The driver of the bus was arrested and according to his testimony given to the Croatian police, he had fallen asleep at the tragic moment.

This Monday has been declared a day of mourning in Kosovo in honor of those who lost their lives.

Latest news