Flash News

POLITIKOFF

Full list of 'Big' artists competing at 'Sanremo 2023'

Full list of 'Big' artists competing at 'Sanremo 2023'

The names of the artists competing in the 73rd edition of the 'Sanremo Festival' were revealed by Amadeus - artistic director and moderator of the festival - on Rai 1. 'Sanremo 2023' will take place from February 7th to February 11th.

"Big" artists are 22, like last year. The list includes comebacks and first-time races, as in the case of Lazza, LDA and Rosa Chemical.

Here is the full list of 'Sanremo 2023' competitors, as announced by Amadeus:

-Giorgia
-Articolo 31
-Elodie
-Colapesce e Dimartino
-Ariete
-Modà
-Mara Sattei
-Leo Gassmann
-Cugini di Campagna
-Mr.Rain
-Marco Mengoni
-Anna Oxa
-Lazza
-Tananai
-Paola e Chiara
-LDA
-Madame
-Gianluca Grignani
-Rosa Chemical
-Coma Cose
-Levante
-Ultimo

The titles of their songs will be revealed on December 16 during the final of 'Sanremo Giovani'. That night, six young artists will be selected from among 12 candidates to compete with the aforementioned 22 "Big" names, for a total of 28 singers or groups.

7 shkurt
Gjatë natës së parë do të interpretohen gjysma e këngëve tëpara për konkurrim. Natën e parë do të votojnë vetëm juritë: juria e shtypit dhe televizionit, juria e radios dhe juria online.

8 shkurt
Natën e dytë do të interpretohen këngët e mbetura. Mënyra e votimit do të jetë e njëjtë.

9 shkurt
Të 25 këngët do të interpretohen dhe votimi do të ndahet mes televotimit (50%) dhe sondazhit të opinionit (50%).

10 shkurt
Secili nga artistët do të performojë, me një të ftuar special, një cover të një kënge kombëtare ose ndërkombëtare të viteve '60, '70, '80 ose '90.

February 11 The
songs will be performed for the last time. Televoting will determine the 3 best songs that will go to the super final. Here, voting will be split between televoting (34%), online voting (33%) and jury voting (33%); and then a winner will be announced.

Latest news