Flash News

POLITIKOFF

Why Asians Aged Slower

Why Asians Aged Slower

People naturally age differently and people of Asian descent have quite a reputation for looking younger than they really are. Statistics show that Asian women enjoy better health and longer lives as well. For example, nearly 1 in every 1,500 people in Japan are over the age of 100, and China has a low rate of breast cancer. So what is their secret?

Facial bone structure

Why Asians Aged Slower

As we age, we experience loss of bone and soft tissue. Because of Asian people having a wider mid-surface bone structure - from the cheeks to the top of the jaw - soft tissue loss is seen and felt to a lesser extent. Asian people have more fat around the eyes, which prevents the formation of wrinkles around them. Because of this, sagging skin does not look the same to them as it does to a Caucasian face.

Their skin protects them better from the sun

Why Asians Aged Slower

Ngjyra të ndryshme të lëkurës kanë shumë karakteristika që e bëjnë procesin e plakjes unik. Dallimi më i rëndësishëm midis njerëzve me ngjyrë dhe njerëzve kaukazianë është sasia e melaninës në lëkurë. Sa më shumë melaninë të keni, aq më shumë mbrojtje keni kundër fotografimit dhe ekspozimit në diell. Dhe rrudhat ose vijat e holla që shfaqen ndërsa plakemi shpesh shkaktohen nga dielli.

Të gjithë njerëzit me ngjyrë, përfshirë ata me origjinë aziatike, kanë më shumë melaninë në lëkurën e tyre dhe një dermë më të trashë, gjë që i bën linjat e fytyrës më pak të dukshme. Dhe sasia e melaninës në lëkurën aziatike gjithashtu rritet me moshën.

Ata mund të kenë më shumë gjene "pa moshë"

Why Asians Aged Slower

Gjenet aktuale që janë të lidhura me jetëgjatësinë, është zbuluar! Ata quhen gjenet Methuselah dhe janë përgjegjëse për riparimin e lëkurës pas ekspozimit ndaj rrezeve të diellit dhe faktorëve të tjerë të mjedisit. Tani për tani, hulumtimi është kryer vetëm në gratë amerikane dhe afro-amerikane, dhe sipas rezultateve, këto gjene gjenden dy herë më shpesh tek gratë e zeza sesa tek gratë e bardha.

Kërkime të mëtejshme do të përfshinin gra aziatike dhe hispanike, dhe mbase njerëzit aziatikë posedojnë edhe më shumë këtë gjen..

Stili i tyre i jetesës kontribuon në rininë natyrore

Why Asians Aged Slower

Mënyra se si plakeni është një ndërthurje e natyrës dhe edukimit. Ushqimi, kujdesi për lëkurën, zakonet, stërvitja dhe më shumë, të gjitha luajnë një rol të madh në mënyrën se si plakemi. Pra, pamja rinore e njerëzve aziatikë mund t'i atribuohet një diete të ekuilibruar. Krahasuar me ushqimin perëndimor, i cili është jashtëzakonisht i pashëndetshë, kuzhina aziatike përfshin më shumë perime, ushqime deti dhe erëza - dhe më pak qumështore, bukë dhe pasta.

Lidhur me praktikat e bukurisë, njerëzit aziatikë janë më të mirë në mbrojtjen e tyre nga dielli për shkak të pritjeve të ndryshme shoqërore dhe standardeve të bukurisë. Dhe produktet aziatike të kujdesit të lëkurës përmbajnë shumë përbërës anti-ndotje dhe anti-plakje.

Ata na kujtojnë foshnjat

Why Asians Aged Slower

There is also a theory that suggests that many common Asian facial features, such as a round face, high eyebrows, full lips and a thinner beard, are similar to a baby face. So the “baby face” effect is a result of how other people perceive these baby-like features, especially white people.

Source: Bright Side

Latest news