Franca ‘jo’ për negociatat, ish-zv.ministrja e Ramës: Me këtë lidership politik autoritar, Macron duhet falënderuar

Qëndrimi i prerë i Francës duke refuzuar Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për nisjen e bisedimeve është parë nga Irena Beqiraj, ish-zëvendësministre e Financave në qeverinë “Rama 1” si një disavantazh që duhet kthyer në avantazh.

Ish zyrtarja analizon vetë fjalën ‘negociatë’ dhe se çfarë është në gjendje t’i japë Shqipëria BE-së, kur vendi ka ekonominë më të ulët dhe me pak produktive në Europë, kur ka një demokraci të dobët, me një lidership politik autoritar, gjithmonë në kriza politike të njëpasnjëshme etj.

“Makoni do të ishte bërë një “Akt Noblel “po ti kishte shtrirë dorën këtij populli që nga mungesa e busullës politike endet në kërkim të ndihmës . Por besoj që Jo-ja e tij është po aq për vlerësuar dhe falënderuar , pasi pazgjidhshmërisht na detyron që zgjidhjet ti gjejmë ndërnesh, dhe rrugën drejt suksesit ta përcaktojmë vet”, shkruan Beqiaraj.

Reagimi i plotë: