George Soros jep 400 mijë paund për qëndrimin e Britanisë në BE

Duket se Mbretëria e Bashkuar ka akoma zëra që janë kundër largimit të saj nga Bashkimi Evriopian dhe zëri i tyre po bëhet edhe më i fortë duke marrë parasysh edhe mbështetësin më të ri, Geroge Sorros. Grupimi që po lufton për mbajtjen e Mbretërisë së Bashkuar në BE ka marrë plorë 400 mijë paund nga një fondacion i Sorrosit. “Daily Telegraph” thotë se shumë shpejt do të vi edhe një reklamë, e cila ka për të tërhequr opinionin publik drejt tyre dhe t’i bindin të votojnë kundër marrëveshjes përfundimtare të largimit nga unioni.

Ndihma e Sorosit ishte e mirëpritur, apo më saktë e çmuar, siç e përshkruan drejtuesi i kësaj fushate, Lord Malloch-Brown, por donatorët e vegjël, sipas ish-ministrit laburist kanë kontribuar edhe më shumë.

Megjithatë qëndrimi që mban Sorros në këtë çështje tashmë pasi e ka pohuar disa herë se Britania duhet të aplikojë për ribashkim me BE-në.