Ka një ndryshim në qëndrimin e Ambasadës amerikane për protestën

Ambasada Amerikane në Tiranë ka dalë me një njoftim rutinë për protestën e ditës së shtunë të opozitës, që do të zhvillohet para Kryeministrisë në orën 19:00. Në ndryshim nga herët e kaluara, përfaqësia e rëndësishme diplomatike nuk parashikon akte dhune. Gjithashtu, bën me dije se nuk ka informacione për kohëzgjatjen e tubimit të nëntë kombëtare të opozitës.

“Një demonstrim i madh pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 8 qershor 2019, duke filluar rreth orës 19:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Demonstrimi i pritur është i panjohur. Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur kanalet e ujit dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat”, njofton Ambasada.

Për veprimet që duhet të marrin qytetarët në Tiranë, thote “shmangni grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi. Jini të vetëdijshëm për zonën që rrethoheni. Monitoroni mediat lokale për përditësime”.