‘Këshilli i Politikave të Demokratizimit’ analizon ‘metamorfozën’ e CDU/CDU: Qartësisht jo negociatave

Foto nga nje konference e DPC

Organizate ‘Këshilli i Politikave të Demokratizimit’ (DPC) me qendër në Berlin dhe Uashington shkruan se Gjermania është kundër hapjes së negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Sipas saj, Berlini u tregua aq mizore më Shqipërinë saqë deklaroi se tani nuk ka kohë të mjaftueshme për të lexuar raportet e Komisionit Europian që rekomandoi hapjen e negociatave, duke e shtyrë vendimin për të Shtator ose Tetor.

“Në Berlin, CDU/CSU sjelle armiqësore ndaj Shqipërisë; deklaroi se nuk kishte kohë të mjaftueshme për të rishikuar raportet për seancën parlamentare të kësaj jave, seancën e fundit para 20-21 qershorit Samiti i BE”, shkruan DPC.

*Këshilli i Politikave të Demokratizimit është një iniciativë për politika të përgjegjshme të demokratizimit në mbarë botën. Përmes hulumtimit, analizës, përkrahjes dhe angazhimit të tij publik, DPC kërkon të tërheqë vëmendjen e politikëbërësve, ligjvënësve dhe shoqërisë civile për shkeljet e lirive brenda kuadrit demokratik.