“Kush s`paguan s`do ketë energji”, Pampuri-Ramës: E ke detyrim kushtetues, mos jep tendera korruptivë

Ish-deputetja e Partisë Demokratike replikoi me Kryeministrin Rama, lidhur me deklaratën se kush nuk do të paguajë energjinë do t`i ndërprirtet. Oriola Pampuri shprehet se “Rama poi  vendos njerëzit në pamundësi ekonomike mes dy zgjedhjeve: të paguajnë energjinë elektrike ose të vdesin në të ftohtë dhe nga uria”, shkruan ajo.

Sipas Pampurti, pas shpalljes së gjendjes së “fatkeqësisë natyrore”, është detyrim kushtetues ndihma për të varfërit. “Pas shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore, të gjithë qytetarët në pamundësi ekonomike janë të mbrojtur nga Kushtetuta dhe ligji! Kushtetuta dhe ligji e thonë qartë: Qeveria e ka detyrim ligjor të ndihmojë më të varfërit me gjithçka ka në dorë”, shprehet ajo.

Ndërkohë, Pampuri shton se Rama po u jep 4 kompanive të ndërtimit 22 milionë euro, ndërsa thotë se “të tjerëve nuk po u siguron as bukën e gojës”. “Është e pafalshme kur paguan në 1 ditë 22 milionë euro për 4 kompani ndërtimi, dhe nga ana tjetër nuk siguron bukën e gojës, ujë dhe drita për ata që nuk kanë mundësi të punojnë për shkak të masave të jashtëzakonshme. Edi Rama të mos shpërdorojë paratë me tendera korruptive dhe të panevojshëm, si këto të datës 19 Mars, por t’u vijë në ndihmë të pamundurve. E ka detyrim ligjor”, shprehet Pampuri.

.

Edi Rama i vendos njerëzit në pamundësi ekonomike mes dy zgjrdhjeve: të paguajnë energjinë elektrike ose të vdesin në të ftohtë dhe nga uria. Pas shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore, të gjithë qytetarët në pamundësi ekonomike janë të mbrojtur nga Kushtetuta dhe ligji!Kushtetuta dhe ligji e thonë qartë: Qeveria e ka DETYRIM LIGJOR të ndihmojë më të varfërit me gjithçka ka në dorë! Është e pafalshme kur paguan në 1 ditë 22 milionë euro për 4 kompani ndërtimi, dhe nga ana tjetër nuk siguron bukën e gojës, ujë dhe drita për ata që nuk kanë mundësi të punojnë për shkak të masave të jashtëzakonshme.Edi Rama të mos shpërdorojë paratë me tendera korruptive dhe të panevojshëm, si këto të datës 19 Mars, por t’u vijë në ndihmë të pamundurve. E ka detyrim ligjor!

Gepostet von Orjola Pampuri am Mittwoch, 25. März 2020