Flash News

KRYESORE

Le Figaro 1924/ Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll në Shqipëri

Aurenc Bebja, Francë

“Le Figaro” ka botuar, të shtunën e 27 dhjetorit 1927, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me marrjen e situatës nën kontroll në Shqipëri nga Ahmet Zogu.

Beograd, 26 dhjetor.

Ahmet Zogu, pas marrjes së Tiranës, ku ai thirri anëtarët e qeverisë së tij të mëparshme, e ka tani situatën nën kontroll në të gjithë Shqipërinë.

Mbështetësit e qeverisë kanë evakuar Shkodrën dhe Elbasanin.

Asnjë rezistencë serioze nuk është parashikuar në Jug.

Thuhet se imzot Fan Noli gjendet i strehuar në Durrës me qëllim largimin prej aty.

Fise të shumta, deri tani indiferente, e mirëpresin Ahmet Zogun si çlirimtar.

Paqëtimi dhe vendosja e një regjimi të ri duken se do të ndodhin shpejt.

Të fundit