Martin Henze sulmon Ballën: I dokumentuar për lidhjen me mafian, çudi që nuk arrestohet

Martin Henze, ish- këshilltar për çështjet ekonomike i CDU-se gjermane,ka sulmuar ashpër kreun e Grupit Parlamentar të PS, Taulant Balla për lidhje me mafian dhe manipulimin e zgjedhjeve të fundit.

Sipas tij, në një shkrim në rrjetet sociale, Balla jo vetëm nuk mund të gjykojë dekretet e presidentit për anulim zgjedhjesh me dekret, por Henze shkruan se zyrtari i PS duhet të ishte në burg, nisur nga dokumentimi i autoriteteve të sigurisë për lidhjet e tij me krimin e organizuar.

“Sekretari i përgjithshëm i PS dhe udhëheqësi i fraksioneve të socialistëve shqiptare, partia drejtuese e kryeministrit Edi Rama, zoti Taulant Balla, dyshohet nga dokumentacioni i autoriteteve të sigurisë, i zbuluar nga shtypi ndërkombëtar, për bashkëpunim me mafien shqiptare në manipulim të zgjedhjeve parlamentare 2016-2017.

Gjithashtu regjistrimet në kasetë me vëllanë e kryeministrit duket se ekzistojnë në këtë.

Së fundmi u mbajtën zgjedhjet lokale në Shqipëri, në 30 qershor 2019.

Situata ligjore është e qartë. Me dekret kushtetues, Presidenti kishte anuluar zgjedhjet dhe kishte caktuar një datë të re zgjedhjesh, më 13 tetor 2019.

Ky dekret kishte fuqi juridike dhe mund të anulohej vetëm nga një gjykatë kushtetuese.

Një gjykatë kushtetuese, një gjykatë supreme, një parlament demokratik dhe një administratë pa korrupsion nuk ekzistojnë në Shqipëri.

Kjo urgjencë kushtetuese dhe legjislative u citua nga Presidenti i Republikës si arsye e shtyrjes së zgjedhjeve.

Çfarë po ndodh tani në absurdin e Z. Rama?

Taulant Balla, i cili akuzohet nga media ndërkombëtare për krijimin e një shoqate kriminale me qëllim manipulimin e zgjedhjeve parlamentare nga Mafia, të dokumentuar me protokollet e përgjimeve të shërbimeve të inteligjencës, tani po komunikon se dekretet e presidentit të zgjedhur nuk janë kushtetuese, ato përbëjnë një shkelje (https://exit.al/en/2019/08/05/socialist-party-ignores-local-election-date-set-by-president-promises-elector-reform/).

Është interesante të theksohet se një person me një prejardhje të tillë, i cili akuzohet se bashkëpunon me mafian, i cili është akoma udhëheqës i partisë qeverisëse në Parlament dhe sekretar i përgjithshëm i partisë qeverisëse Ramas, nuk është ende në arrest, tani vazhdon aktivitetet e tij, duke justifikuar zgjedhjet e paligjshme dhe jo-demokratike siç janë ato të mbajtura më 30 qershor 2019, në të cilën morën pjesë vetëm rreth 18%.

Për të ardhmen e Shqipërisë duhet të jetë thelbësore në 7 javët e ardhshme:

– që për shkak të ngjarjeve në Shqipëri në 13 tetor 2019 do të mbahen zgjedhjet parlamentare dhe lokale legale dhe demokratike, kjo duhet të jetë e qartë për të gjithë shqiptarët, varet plotësisht prej tyre,

– një qeveri tranzitore, deri në zgjedhjet e reja, të zbatimit të unitetit kombëtar

– qeveria e tanishme Rama duhet të japë dorëheqjen ose të shpërbëhet për shkak të urgjencës legjislative,

– sundimi i ligjit dhe demokracia duhet të rivendosen nga qeveria kalimtare,

– do të hiqet imuniteti i politikanëve si Balla, Rama dhe të tjerë që ka të ngjarë të jenë përgjegjës për manipulimin e zgjedhjeve parlamentare 2016/2017 dhe zgjedhjeve lokale të paligjshme 2019”, shkruan Henze.