Media britanike: Si inxhinieri shqiptar na shpëtoi nga interneti i ngadaltë

Interneti i ngadaltë është një shqetësim për të gjithë, sidomos sot kur thuajse gjithçka funksionin nëpërmjet internetit. Por duket se një inxhinier shqiptar e ka zgjidhur këtë problem ne anë të bhë shpikje që i ka mahnitur anglezët.

Ja se çfarë shkruan e përditshmja britanike ‘The Sun’:

Kjo është ideja e një ish-inxhinieri të një prej ofruesve më të mëdhenj të internetit në Qarkun e Tiranës. Ndërsa punonte atje, ai urrente që operatorët e Internetit po ngadalësonin shpejtësinë. Konsumatorët po merrnin vetëm një pjesë të shpejtësisë së internetit që paguanin në të vërtetë.

Kështu, ai shpiku një pajisje që rriti sinjalin e ISP në të gjithë shtëpinë e tij. Në të njëjtën kohë, rrit shumë gamën dhe shpejtësinë e ËiFi ekzistues në shtëpi. Kjo pajisje është aq e thjeshtë, sa që edhe ata që nuk kanë njohuri teknike mund ta përdorin atë.

Ai e quajti atë “WifiBooster” (Përforcues Wifi).

Nuk është nevoja të jemi shumë teknikë, pasi problemi – që të gjithë e dimë- është se ofruesit e shërbimit të internetit na shesin ruter të lirë Wifi.

Sinjali është shumë i dobët për të kaluar nëpër muret me tulla, pa humbur shumë shpejtësi. Gjithashtu, ato nuk mund të përballojnë shumë pajisje njëkohësisht.

Si përfundim, ju keni një internet tmerrsisht të ngadalshëm në shtëpinë tuaj.

Por, instaloni një pajisje ËifiBooster në çdo fole dhe së shpejti gjithçka do të ndryshojë.

WifiBooster është në thelb një përforcues i fuqishëm dhe zgjerues i sinjalit, dhe e gjitha kjo në një kuti të vogël.

Ajo funksionon duke marrë sinjalin tuaj ekzistues ËiFi, duke e rritur atë, dhe pastaj duke transmetuar Wi-Fi super të amplifikuar përmes çdo gjëje; mure betoni, dysheme të shumta dhe rreze çeliku – pa asnjë problem.

Me pak fjalë, ju do të përftoni një internet më të shpejtë dhe më të fortë. Madje edhe edhe në kohën kur rrjeti është shumë i ngarkuar, qoftë edhe në zonat më të vështira rreth shtëpisë tuaj, ku sinjali e ka të vështirë të hyjë.

Kur ndizni WifiBooster-in tuaj, menjëherë vëreni se po përmirësohet shpejtësia e Internetit. Tani është vetëm 49,99 dollarë (ishte 99.98 dollarë), një çmim i shkëlqyeshëm për një pajisje që ju jep kaq shumë. Dorëzimi zgjat vetëm disa ditë nëse jeni duke e porositur atë në Qarkun e Tiranës.

Burimi: The Sun

Përktheu: Politiko.al