“Mocion urgjent qeverisë italiane”, Këshilli i Lombardisë apel për kthimin e Alvinit në shtëpi

Një mocion urgjent! Këshilli rajonal i Lombardisë i ka bërë thirrje përmes një mocioni qeverisë italiane, konkretisht Ministrisë së Jashtme dhe asaj të Brendshme, për të ndërmarrë veprimet e nevojshme që Alvin Berisha, vogëlushi që ka prekur jo vetëm zemrat e shqiptarëve, të kthehet në Itali nga kampet në Siri.

Ky veprim urgjent synon të nxisë qeverinë (në veçanti Ministritë e Jashtme dhe të Brendshme) të ndërmarrin veprimet e nevojshme për të lejuar që Alvin Berisha i vogël të kthehej në Itali. Ky është objektivi i mocionit urgjent të paraqitur sot nga këshilltarët rajonalë Paola Romeo dhe (Forza Italia), i votuar unanimisht nga salla.

“E pamundur të mos prekesh nga një histori e tillë. Ne po flasim për një fëmijë që ka lindur dhe rritur në zonën tonë, si fëmijët tanë. Sot Alvin e gjen veten të vetëm në një ish-kamp terrorist, me një situatë lufte ”, tha këshilltarja e Forza Italia, Paola Romeo.

Përmes këtij mocioni, Këshilli nxit Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Kryesinë e Këshillit për të filluar një dialog me qeverinë shqiptare, duke favorizuar një dialog diplomatik midis ambasadës italiane dhe asaj shqiptare në Turqi (vendi më i afërt me Siria ku fëmija mbahet ende rob).

Historia prekëse e 11-vjeçarit u transmetua në emisionin investigativ italian ”Le Iene”. Ai ndodhet në Siri që prej 2014-ës, kur ishte vetëm 6 vjeç bashkë me nënën e tij, e cila mbeti e vrarë, pasi u bashkua me ISIS.

Ai mbeti i plagosur pas një bombardimi në Siri, ndërsa tashmë kërkon të rikthehet tek babai.

Që pas publikimit të rastit, shqiptarët apelojnë përmes rrjeteve sociale që qeveria shqiptare të ndërhyjë për Alvinin, si edhe kërkojnë shkarkimin e ambasadorit, Genti Gazheli, i cili nuk iu përgjigj kërkesës së gazetarit italian duke i mbyllur telefonin dhe mos bërë asgjë për t’i shpëtuar jetën Alvinit.