Modeli shqiptar pëson paralizë faciale dhe kërkon ndihmë: Më mori buzëqeshjen brenda natës

Studenti shqiptar që punon si model në New York ka kërkuar ndihmë publikisht për fonde, në mënyrë që të mund të bëjë një ndërhyrje në fytyrën që i është paralizuar.

Pika e tij më e fortë u kthye brenda natës në më të dobëtën. Ai ndodhej në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të ndjekur ëndrrën si model dhe pikërisht vlerësohej më së shumti për buzëqeshjen, i cila iu godit nga paraliza faciale.

“Përshëndetje të gjithëve. Emri im është Mirlind dhe jam një student që vi nga Kosova, buzëqeshja e të cilit u mor brenda natës”, fillon shkrimin e tij në Instagram.

Më pas, Mrilindi vazhdon:

“Unë u transferova në New York në 2015 për të ndjekur ëndrrat e mia si aktor dhe model. Unë punoja në restorante dhe gjithashtu firmosa një kontratë me një agjenci modelimi, ku më thanë në atë kohë se buzëqeshja ime ishte një nga pasuritë e mia më të forta. Shpesh njerëzit nuk e pranojnë se ka diçka “të gabuar” me fytyrën time, por është jashtëzakonisht zhgënjyese që nuk mund të buzëqesh plotësisht, dhe shprehjet e mia të fytyrës jo gjithmonë përputhen me emocionet e mia. Unë jam një djalë i lumtur, i ndjeshëm dhe kjo paralizë e papritur ka qenë absolutisht shkatërruese për mua personalisht dhe gjithashtu për karrierën time. Gjatë dy viteve, kur pashë shumë mjekë të ndryshëm për trajtim dhe terapi fizike, unë rifitova një pjesë të lëvizjeve. Duke u përballur me realitetin zhgënjyes për të mos pasur shërim në sy për veten time dhe karrierën time, vendosa të eksploroj opsionet kirurgjikale. Kam kontaktuar doktor Babak Azizzadeh, një ekspert në procedurat komplekse të rindërtimit të nervit të fytyrës për të zbuluar nëse ka mundësi trajtimi për gjendjen time. Lajmi i mirë është se ka një operacion, por lajmi i keq është se kostoja e operacionit është 65,000 dollarë dhe unë absolutisht nuk mund ta përballoj atë. Fatkeqësisht, sigurimi nuk do të paguajë për operacionin. Unë kam paguar për gjithçka jashtë xhepit deri në këtë pikë dhe do të doja të isha në gjendje të mbuloja vetë koston e operacionit, megjithatë, thjesht nuk mundem.”

Ata që duan, mund ta ndhmojnë të riun shqiptar në “GoFundMe”

 

View this post on Instagram

 

Hi Everyone, My name is Mirlind and I am a student originally from Kosovo whose smile was taken away from me literally overnight from Bell’s Palsy. It’s really hard for me to tell my story so publicly, but finding out that there is still hope for me to smile again has given me the courage to ask for help. I moved to New York in 2015 to follow my dreams as a model and aspiring actor. I was working in restaurants and also signed a contract with a modeling agency, where I was told at the time that my smile was one of my strongest assets. Oftentimes people don’t recognize that there is something “wrong” with my face, but It is extremely frustrating that I can’t fully smile, and my facial expressions don’t always match my emotions. I am a happy, sensitive guy and this sudden paralysis has been absolutely devastating to me personally and also to my career. Over the course of two years seeing many different doctors for treatment and physical therapy I did regain some movement. Facing the depressing reality of no recovery in sight for my face and my career, I decided to explore surgical options. I contacted Dr. Babak Azizzadeh, an expert in complex facial nerve reconstruction procedures to find out if there were treatment options for my condition. The good news is there is a surgery, but the bad news is that the cost of the surgery is $65,000 and I absolutely cannot afford it. Unfortunately, insurance will not pay for the surgery. I have paid for everything out of pocket up to this point and I would love to be able to cover the cost of the surgery on my own, however, I simply cannot. I get very excited thinking about all the benefits of having the surgery and getting my smile and my life back. With your generosity and kindness, I can have the surgery that will give me the renewed confidence to be able to continue to work hard and follow my dreams in America.  Thank you to everyone who will support me on this journey and to everyone who has encouraged me to continue to follow my dreams.  If you find it in you to donate, I will be forever grateful. Words cannot express how much your kindness and generosity means to me.

A post shared by Mirlind Morina ⭐️ (@mirlind.m) on