Flash News

KRYESORE

Mueller nuk gjen bashkëpunim mes Trump-it dhe Rusisë por nuk heq dorë nga presidenti

Mueller nuk gjen bashkëpunim mes Trump-it dhe Rusisë por nuk heq

UASHINGTON - Hetimi i udhëhequr nga Robert S. Mueller III zbuloi se Presidenti Trump dhe as ndonjë ndihmës i tij nuk kanë komplotuar ose koordinuar me ndërhyrjen e qeverisë ruse në 2016, sipas një përmbledhje të gjetjeve të avokatit special të bërë të dielën nga Prokurori i Përgjithshëm William P Barr.

Z. Barr tha gjithashtu se ekipi i z. Mueller nuk mori asnjë konkluzion në lidhje me faktin nëse z. Trump pengoi në mënyrë të paligjshme drejtësinë. Z. Barr dhe zëvendës prokurori i përgjithshëm, Rod J. Rosenstein, konkluduan se hetuesit e këshillave të posaçëm nuk kishin prova të mjaftueshme për të vërtetuar se z. Trump e kishte kryer atë vepër, por shtoi se ekipi i z. Mueller nuk ndaloi përjashtimin e z. Trump.

"Derisa ky raport nuk arrin në përfundimin se presidenti ka kryer një krim, ai gjithashtu nuk e përjashton faktin se kjo gjë mund të ketë ndodhur", citon z. Mueller

Të fundit