NDËRKOMBËTARE

Letër e hapur për Amerikën, 780 ish-nëpunës publikë pro ‘Joe Biden për president’, mes firmëtarëve Albright dhe Alexandër Arvizu

Letër e hapur për Amerikën, 780 ish-nëpunës

780 ish-nëpunës publikë si gjeneralë, admiralë, ambasadorë dhe zyrtarë të lartë civilë të sigurisë kombëtare në pension kanë dalë pro Joe Biden për president të Amerikës.

Në një letër publike, ata i bëjnë thirrje qytetarëve amerikanë që të votojnë Biden për një sërë arsyesh dhe jo Donald Trump.

Mes firmëtarëve është renditur edhe ish sekretarja e Shtetit të Amerikës, Madeleine Albright dhe ish-ambasadori i SHBA në Shqipëri, Alexandër Arvizu.

Letër e hapur për Amerikën, 780 ish-nëpunës

Pjesë nga letra publike:

Ne jemi ish-nëpunës publikë që kemi përkushtuar karrierën tonë dhe në shumë raste kemi rrezikuar jetën tonë, për Shtetet e Bashkuara. Ne jemi gjeneralë, admiralë, oficerë të lartë jokomisionerë, ambasadorë dhe udhëheqës të lartë civilë të sigurisë kombëtare. Ne jemi republikanë, demokratë dhe të pavarur. Ne e duam vendin tonë. Fatkeqësisht, ne gjithashtu kemi frikë për të. Pandemia COVID-19 ka provuar se Amerika ka nevojë për udhëheqje parimore, të mençur dhe të përgjegjshme.  

Ne mbështesim Joe Biden për të qenë Presidenti i ardhshëm i Shteteve të Bashkuara. Ai është udhëheqësi që i duhet kombit tonë.

Ne besojmë se Joe Biden është, mbi të gjitha, një njeri i mirë me një ndjenjë të fortë të së drejtës dhe të gabuarës. Ai udhëhiqet nga parimet që e kanë bërë Amerikën prej kohësh të madhe: demokracia është një e drejtë e fituar, të cilën duhet ta mbrojmë dhe mbështesim brenda dhe jashtë vendit; Fuqia dhe ndikimi i Amerikës burojnë po aq nga autoriteti i saj moral sa nga fuqia e saj ekonomike dhe ushtarake; Shtypi i lirë i Amerikës është i paçmuar, jo armik i popullit; ata që sakrifikojnë ose japin jetën e tyre në shërbim të kombit tonë meritojnë respektin dhe mirënjohjen tonë të përjetshme; dhe qytetarët e Amerikës përfitojnë më shumë kur Shtetet e Bashkuara angazhohen me botën. Joe Biden gjithmonë do t'i vendosë nevojat e kombit para nevojave të tij.

Ne besojmë se presidenti i Amerikës duhet të jetë i sinqertë dhe e konsiderojmë të padiskutueshëm ndershmërinë dhe integritetin e Joe Biden. Ai beson se fjala e një kombi është lidhja e saj. Ai beson se ne duhet të qëndrojmë pranë aleatëve që kanë qëndruar pranë nesh.

Ditari politik

Të fundit