Flash News
Pas arrestimit të Berberit, Rama emëron drejtorin e ri të Autoritetit Rrugor Shqiptar
Përfshihet në flakë një apartament te bulevardi ‘Zogu i Parë’ në Tiranë
Berisha: Ishim opozita e parë që kërkuam anëtarësimin në NATO pas rënies së komunizmit
Lirohet nga qelia ish-kryebashkiaku i Fushë Arrëzit, Fran Tuci
Konstituimi i grupit të dialogut PD-PS, Bylykbashi: Prioritet është Reforma Zgjedhore
Proteinat marrin pjesë pothuajse në të gjitha proceset në trupin tonë, prandaj duhet patjetër t’i kemi në organizëm në sasi të mjaftueshme.
Trupi ka nevojë për proteina për ndërtimin dhe rigjenerimin e muskujve, flokëve dhe thonjve dhe ato marrin pjesë në krijimin e hemoglobinës, e cila qarkullon oksigjenin në trup.
Hulumtime të reja nutristike flasin për rëndësinë e konsumimit të rregullt të ushqimeve të pasura me proteina për mënyrë të shëndetshme dhe cilësore të jetës, posaçërisht gjatë dietave reduktuese.
Kur marrim proteina, zgjatet ndjenja e ngopjes dhe si pasojë edhe sasia e ushqimit që marrim.
Ky efekt nuk mund të arrihet me marrjen e hidrokarbureve të thjeshta dhe të yndyrave.
Ushqimi duhet të jetë i përbërë prej 20-30% proteina, 30-35% yndyrna dhe deri në 40% hidrokarbure.
Regjimi i tillë i ushqimit i plotëson të gjitha nevojat e organizmit dhe e furnizon me energji të mjaftueshme për aktivitete fizike.