Në Shqipëri flitet akoma për kushte, ndërkohë shikoni sa kujdes i kushtohet ushqimit të spitaleve në botë

Shtrimi në spital është një eksperiencë e hidhur për këdo, dhe këtu i shtohet edhe ushqyerja me ushqimet që të shërben spitali.

Duhet pranuar se ushqimi i spitalit nuk ka një reputacion të mirë, edhe pse kohët e fundit është përmirësuar. Por, nuk ndodh e njëjta gjë nëpër botë. Ka disa shtete që i japin rëndësi jo vetëm shijes së ushqimit, por edhe vlerave ushqyese, të cilat janë shumë të rëndësishme për shërimin e pacientëve. Sidomos pacientët që i janë nënshtruar një operacioni, kanë nevojë për shumë proteina dhe lëndë të tjera ushqyese që të rimarrin shpejtë veten.

“Sunbelt Staffing” ka grumbulluar foto të vakteve që shërbehen në spitalet nëpër botë, ku duket që kanë shumë ndryshime.

Ndëkohë në Shqipëri