Një fëmijë Italian i “shkruan” koronavirusit, letra prekëse po bëhet virale

“Thonë  që ke kurorë, por je mbret. Je një virus prepotent dhe nuk vlen shumë. Ne do të bëjmë gjithçka që nuk mund të behet dhe ti virusi nuk do të mund të infektoni. Italia jonë do të shpëtojë dhe një fund i bukur i do të jetë këtu”.

Këto janë disa prej vargjeve të një poezi të shkurtër me titull “Etciù!”, që një fëmijë nga Italia i ka shkruar koronavirusit. Një mesazh shprese dhe pozitiviteti që vetëm një fëmijë mund ta shprehë me një pastërti të tillë.

Fëmija, i cili ndjek shkollën e mesme, duhej të shkruante një rimë, si një detyrë e caktuar përmes Ëhatsapp, duke pasur parasysh mbylljen e shkollave. Dhe atij i erdhi ideja t’i shkruar koronavirusit.

Dhe këtu doli një vepër e vogël arti, e cila tashmë është bërë virale:

“Etciù!

Një teshtimë mjafton dhe të gjithë ikin,

një puthje apo një përkëdhelje

dhe drejt e në farmaci.

Të quajnë ‘kurorë’ por ti nuk je mbret,

je një virus prepotent që nuk vlen shumë.

Ata thanë ‘në Sardenjë nuk do të vijë’

dhe përkundrazi, shiko pak, këtu je!

Ju jeni pak të frikësuar por ndoshta nuk e dini

se do të luftojmë derisa të zhdukeni.

Dhe edhe nëse nuk është më karnavale

duhet të veshim një maskë.

Ne mendojmë për higjienën dhe i lajmë duart

dhe gjithashtu përpiqemi të qëndrojmë larg.

Ne do të bëjmë gjithçka dhe  ti virus

nuk do të mund të infektosh

Italia jonë do të shpëtojë dhe

do të jetë një fund i lumtur

“Ishte një mesazh për t’u thënë të gjithëve që të mos kenë frikë,” tha nëna e djalit për L’Unione Sarda.

Burimi: tg.com.24