Nuk janë as paratë e as muskujt. Të qenit i sjellshëm i bën meshkujt super tërheqës; e thotë studimi

Çfarë mendoni se gjejnë gratë tek ju? Çfarë i duket atyre më tërheqëse? A janë muskujt? Gjashtë pllakat?

via GIPHY

Apo një xhep plot me para?

via GIPHY

Nëse keni zgjedhur ndonjë (ose të gjitha më sipër), shkenca ka disa lajme për ju. Sipas studimit më të fundit, i krijuar nga tre kompani kërkimore dhe të paraqitura në site-n “Clue”, mirësia është një atribut tejet i rëndësishëm kur zgjedh një bashkëshort.

Të dhënat erdhën nga studimi me 64 mijë gra të përfshira, nga 180 vende të ndryshme. Pjesëmarrësve iu kërkua të rendisin tiparet e dëshiruara të një partneri romantik dhe seksual.

Gati 90 përqind e grave – 88.9 përqind për të qenë të saktë – janë përgjigjur duke thënë se mirësia ishte një tipar kryesor gjatë zgjedhjes së një partneri. “Të qenit mbështetës” gjithashtu u renditet lart me 86.5%. Të qenit i zgjuar ishte dukshëm më pak kritik, me 72.3%.

“Mirësia është më tepër si graviteti, thelbësore, por që nuk bie në sy deri sa e humbet. Duke pasur parasysh theksin e sotëm në pamje dhe pasuri, mund t’ju habisë se mirësia është një tipar i dëshirueshëm në të gjithë botën,” tha Dr. Virginia J. Vitzthum, një zëdhënëse e studimit.

“Por mirësia është thelbësore për aftësinë njerëzore për formimin e lidhjeve sociale afatgjata aq thelbësore për evolucionin tonë,” shtoi Vitzthum. “Pa ato lidhje dhe dashamirësi për të na ndihmuar të kapërcejmë arna të pashmangshme, ne nuk do të kishim mbijetuar dhe lulëzuar,” shton ajo.

via GIPHY