Flash News

KRYESORE

“Nuk shkëmbejmë urën 7-shekullore me përbindësh betoni”, protestë në Vlorë kundër HEC-eve

“Nuk shkëmbejmë urën 7-shekullore me përbindësh

Qindra banorë të fshatit Brataj në Vlorë kanë dalë sot në protestë kundër ndërtimit të hec-it të Gjormit.

Vendimi për ndërtimin e një Hec-i në fshatin Gjormë dhe bllokimi i rrjedhës së lumit Shushicë për t’u shfrytëzuar nga Hec-i ka ngritur banoret sot në protestë.

“Qindra familje të Bratit jetojnë me bujqësi dhe blektori, pa ujin e lumit fshati s’ka më jetë. Tokat mbahen me ujin e lumit. Ura shekullore e Bratit monument i mbrojtur, del jashtë funksionit”, shprehen banorwt pwr Fax News.

Banorët po mbledhin firma për të ndaluar ndërtimin e hec-it. Do të shkojmë në gjykatë nëse nuk ndërpresin ndërtimin.

Të fundit