Përmbytjet, Rama: Nismë ligjore për sigurimin e banesave dhe bizneseve nga fatkeqësitë natyrore

Ditën e sotme është mledhur komiteti i kordinimit të emergjencave, ku u bë një analizë paraparake për ditën e përmbytjeve në gjithë Shqipërinë, si pasojë e reshjeve të dendura dhe dalja nga shtrari e lumenjve.

Kryeministri Edi Rama u shpreh se tashmë faza e rrezikut ka kaluar, si dhe siguroi që nuk do të qeveria nuk do të lë askën pa u dëmshpërblyer.

Më tej Rama theksoi rëndësinë që ka sigurimi i banesave për rastet e fatkeqësove natyrore.  

“Nuk do të lëmë askënd pa kompesuar. Është e rëndësishme që qytetarët të sigurojnë banesat nga fatkeqësitë natyrore.

Faza e parë, e shpëtimit të jetëve njerëze u përballua me sukses, faza e dytë është ajo e ndërhyrje në ato zona që konsiderohen si pika të dobëta në rast reshjesh”, u shpreh më tej kryeministri, i cili falenderoi të gjitha forcat që kanë ndërhyrë për stabilizimin e situatës kaotike të përmbytjeve.