Pse në Australi dhe Zelandën e Re një pjesë e madhe e të prekurve me Covid-19 janë të rinj

Në Australi dhe Zelandën e Re, ekziston një përqindje e lartë e të rinjve në mesin e atyre që diagnostikohen me coronavirus.

Sipas statistikave të qeverisë Australiane:

21% e rasteve të konfirmuara janë të moshës 20 deri në 29 vjeç
16% e rasteve janë të moshës 30 deri në 39 vjeç
31% e rasteve janë 60 vjeç ose më të vjetër

Në Zelandën e Re:

26% e rasteve të konfirmuara janë të moshës 20 deri në 29 vjeç
14% e rasteve janë të moshës 30 deri në 39 vjeç
21% e rasteve janë 60 vjeç ose më të vjetër

Për krahasim, një raport nga Qendrat e Shteteve të Bashkuara për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve që analizonte rastet e 2.500 pacientëve në SH.B.A., mosha e të cilëve ishin njohur, zbuloi se:

29% ishin të moshës 20 deri në 44 vjeç
18% ishin të moshës 55 deri në 64 vjeç
25% ishin të moshës 65 deri në 84 vjeç

Pra, pse ka një përqindje të lartë të rasteve midis të rinjve në Australi dhe Zelandën e Re?

Një arsye mund të jetë udhëtimi.

Në Zelandën e Re dhe Australi, shumica e rasteve janë të lidhura me udhëtime jashtë shtetit ose lidhje me raste të njohura, që do të thotë se ka një transmetim të kufizuar në komunitet. Profesori Peter Collignon, një ekspert i sëmundjes infektive nga Universiteti Kombëtar Australian, tha se të dhënat Australiane ishin një reflektim i demografisë që merrej me udhëtime jashtë shtetit, sipas një raporti në The Guardian.