“Puthja e jetës”, elektriçisti shpëton kolegun e tij

E shkrepur në vitin 1967 nga Rocco Moabito, kjo foto e quajtur “Puthja e Jetës” tregon punën e dobishme të J.D.Thompson bëri në atë vit për kolegun e tij.

 “Puthja e jetës” në pamje të parë krijohet ideja e dy meshkujve që po puthen por në fakt nuk është ajo që po mendoni.  Në këtë foto paraqitet përpjekja e një elektriçisti për të rikthyer në jetë nëpërmjet frymëmarrjes artificiale kolegun e tij të goditur nga rryma elektrike.

Dhe ia doli.

Ndërsa fotografi Rocco Morabitto fitoi çmimin Pulitzer Prize me këtë foto në vitin 1968.

Burimi: Rare Historical Photos