Flash News

Rajoni

Vuçiç refuzon samitin e BE-Ballkani Perëndimor në Tiranë: U shkelën normat e marrëveshjes së Brukselit

Vuçiç refuzon samitin e BE-Ballkani Perëndimor në

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha se askush nga Serbia nuk do të jetë në Tiranë në Samitin BE-Ballkani Perëndimor më 6 dhjetor, sipas tij ‘për shkak të reagimit "të turpshëm" të BE-së për emërimin e Nenad Rashiç si ministër në Qeverinë e Kosovës’.

Ai shtoi se kur t'i drejtohen Serbisë, duhet të kenë parasysh gjithçka që është miratuar në Bruksel, nëse është vënë në praktikë dhe të kujdesen për deklaratat e tyre dhe të respektojnë Serbinë dhe qytetarët e saj.

Ai tha se Kurti është dashur të marrë dënimin e merituar të BE-së sot, por nuk e ka marrë.

"Ai mori diçka që ndoshta unë mund ta kuptoj, ndoshta askush. Dhe kështu sillen çdo herë. Ata jo vetëm që shkelën normat e Marrëveshjes së Brukselit, por edhe normat e së drejtës ndërkombëtare publike dhe të gjitha parimet dhe normat demokratike. Mos u shqetësoni, prandaj kjo është në përputhje me interesat e një fuqie evropiane dhe me interesat që dikush duhet t'i zbatojë, kundër serbëve", theksoi ai, shkruan Euronews Serbia.

Të fundit